Maske za sočne i meke usnice
Maske za sočne i meke usnice

Maske za sočne i meke usnice

Meke i sočne usne san su svake žene. Zato u svakoj torbi imamo minimalno jedan balzam, nebrojeno njih smo izgubile ili su se otopili od vrućine. Uz to ih pronalazimo i u džepovima kaputa, a i imamo onaj jedan najdraži za koji smo uvjerene da najbolje radi svoj posao.

Svi ti balzami ne mogu sami osigurati savršene usne. Najprije, na njih također treba nanijeti SPF, zato postoje balzami sa zaštitnim faktorom. Osim toga, dobro je ponekad napraviti i piling kako bismo uklonili mrtve stanice kože i kako bi nam ostale meke i glatke usne.

Maske za usnice

Još jedan proizvod koji nam može pomoći na putu do lijepih usana su i maske za usta. Da, dobro ste pročitali. Maske za usta kod nas su se pojavile prije nekoliko godina, zapravo su relativno nov trend, ali vrlo brzo su postale popularne pa ih se često može vidjeti na usnama poznatih i slavnih.

One ili izgledaju poput želea, baš kao i one za podočnjake o kojima smo neki dan pisali ili poput mini kremice. Ove prve prekrivaju usnice i područje oko njih, dok druge nanosite samo na usnice. Cilj i jednih i drugih je da njeguju, nahrane i ožive usne.

Ove koje izgledaju kao žele možete koristiti kao dio rutine ili prije nanošenja šminke. Doduše, ako se netko želi upustiti u razgovor s vama dok ih nosite, neće se baš usrećiti, s njima se ne može govoriti.

Sastojci ovih maski su razni, od aktivnih sastojaka poput hijaluronske kiseline, preko ekstrakata raznog voća i njegujućih ulja. Ove maske spas su čak i ako vam se dogodilo da su vam usnice baš jako ispucale. One će nadomjestiti vlagu i dati usnama prijeko potrebnu njegu.

Također, ove maske jednostavno se koriste. Stavite ih na čista usta i držite petnaestak minuta. To je to, nije neka velika znanost, ali zato su dobrobiti odmah vidljive. Ove koje izgledaju kao male kreme, pak, nanosite prije spavanja. Vaše usnice će vam biti zahvalne.

A osim svih tih pozitivnih strana koje smo nabrojali, ova maske dolaze u hrpi različitih boja, sa šljokicama i bez njih i jednostavno su jako, jako zabavne.

FOTO: Instagram (@sofiarichie, @annie.shr), Cult Beauty, Douglas, Nordstrom, Beauty Bay

Učitati još
Zatvori