Najbolje maske za područje oko očiju koje brišu podočnjake i umor s lica
Najbolje maske za područje oko očiju koje brišu podočnjake i umor s lica

Najbolje maske za područje oko očiju koje
brišu podočnjake i umor s lica

Živimo u ubrzanom svijetu, spavamo malo ili nedovoljno, a i kada spavamo događa se da to nije kvalitetan san. Osim fizičkog i psihičkog umora, posljedice takvog života vide se i na našem licu. Naravno, u obliku podočnjaka s kojima se bore mnogi od nas.

Osim tamnih krugova, područje oko očiju može biti podbuhlo i otečeno. Ako nam je koža još uz to i dehidrirana, a češće je nego nije, to može uzrokovati i suhoću i ljuskanje kože. Zato je bitno okoloočno područje pravilno njegovati, a upravo njemu često zaboravimo pridati pažnju.

Maske za podočnjake

Koža oko očiju tanja je od kože na ostatku lica, samim time je i osjetljivija. Za nju nisu pogodni proizvodi koji idu na ostatak lica i zato postoje oni namijenjeni baš za okoloočno područje. Osim krema i seruma, tu su i maskice.

One često izgledaju kao mali želei, a prepune su hranjivih sastojaka koji njeguju i smanjuju vidljivost podočnjaka. Ovisno o tome što vam treba, izabrat ćete okoloočnu maskicu koja vam paše. Neke od njih smanjuju vidljivost bora, druge bude vaš pogled, treće hidratiziraju…

Dobro ih je koristiti i u kombinaciji s okoloočnim kremama kako bi rutina bila kompletna. Također, ako ih koristite ujutro, možete ih čuvati u hladnjaku. Tako će još više doprinijeti smanjenju podbuhlosti i podočnjaka jer će kožu oko očiju lijepo rashladiti.

Proizvod koji nakon uklanjanja maskica ostane možete umasirati u kožu za dodatnu njegu. Super stvar kod ovih maskica je što je korištenje jednostavno. Naprosto ih stavite na lice, držite 20-ak minuta i maknete i to je to.

Mogu vam biti dio jutarnje ili večernje rutine ili ih možete staviti bilo kad u danu kada imate malo vremena za sebe. Još bolje, možete ih imati i dok obavljate poslove po kući ili samo gledate tv. Jednostavno ih je uključiti u svoju rutinu, a njihove dobrobiti su nebrojene. Zato smo popisali svoje favorite.

Učitati još
Zatvori