Maske za pazuhe – Ima li ih smisla isprobavati i čemu uopće služe?
Maske za pazuhe – Ima li ih smisla isprobavati i čemu uopće služe?

Maske za pazuhe – Ima li ih smisla
isprobavati i čemu uopće služe?

Maske očito postoje za svaki dio tijela. Tu su, naravno, one za lice, zatim smo vidjeli i one za dekolte, pa za trudničke trbuhe, ali i stražnjice. Posljednji hit, pak, maske su za pazuhe. Njihova uloga je detox područja ispod ruke. No je li nam to uopće potrebno ili se radi o još jednom dobrom marketinškom triku?

Cijela priča iza ovih maski stoji u prelasku s antiperspiranata na prirodne dezodoranse. Naime, mnogi koji su tu tranziciju odradili, kažu da su prošli period kada su se više znojili i neugodnije mirisali. To se navodno može preskočiti tako da uvedete detox pazuha, a u tome pomažu maske za pazuhe.

Antiperspiranti funkcioniraju tako da blokiraju znojenje i to uz pomoć aluminija koji zaustavlja izlazak znoja iz pora. Dezodoransi, pak, prirodni ili ne, ne zaustavljaju znojenje nego sprječavaju neugodne mirise.

Neki se na prirodne varijante prebacuju zbog zabrinutosti zbog sastojaka u antiperspirantima. Neki jednostavno imaju osjetljivu kožu i prirodne varijante im više pašu. U svakom slučaju dogodit će se taj period tranzicije kada će se neugodni mirisi jače osjetiti. Ako to želite izbjeći, društvene mreže tvrde da trebate maske za pazuhe.

Jesu li maske za pazuhe korisne?

(Zasad) navodni benefiti ovih maski su:

  • Čišćenje od sastojaka iz antiperspiranata. Ovo je najčešća tvrdnja koju pobornici ovih proizvoda koriste. Ipak, tijelo samo od sebe nakon 24 sata izbacuje sve sastojke iz antiperspiranata, a sve ostalo što možete iskusiti je jednostavno vaše tijelo koje se prilagođava.
  • Izbjegavanje neugodnih mirisa. Ovo će napraviti bilo koji proizvod koji uključuje ispiranje pazuha. Tako da, čak i ako preskočite masku, sapun i voda će napraviti skroz okej posao.
  • Umiruje iritaciju. Neki ljudi su preosjetljivi na sastojke iz antiperspiranata i okreću se maskama da im umire kožu pazuha. Oni koji su osjetljivi trebali bi najprije napraviti patch test da provjere smeta li im neka maska.

U svakom slučaju, ove maske mogu pomoći mikrobiomu kože ispod pazuha. No, svakom tijelu trebat će drugi period vremena da se privikne na prirodni dezodorans. Stoga, fazu ‘purginga’, odnosno čišćenja, nećete izbjeći ni uz maske.

maske za pazuhe
meagbabe
maske za pazuhe
kind-ly
maske za pazuhe
maske za pazuhe
curie
maske za pazuhe5
earthley

FOTO: Instagram (@alanahosn, @hannaschonberg),
SmartyPits, CurieBod, Earthley, MegaBabe

Učitati još
Zatvori