Koji make up proizvod nanijeti prvi – korektor ili puder?

Koji make up proizvod nanijeti prvi
– korektor ili puder?

Tajna baš svakog besprijekornog make up looka, bez obzira radi li se o jednostavnom i minimalnom ili glamuroznom i dramatičnom krije se na samom početku – u njegovoj podlozi. Kako bi prekrili sve one sitne nedostatke i stvorili ujednačeni ten uvijek ćemo posegnuti za omiljenim moćnim make up duom – puderom i korektorom.

Spojeni zajedno, puder i korektor uvijek se nalaze visoko na listi omiljenih proizvoda unutar naše make up kolekcije i svakodnevne beauty rutine. Osim kao make up kombinacija koja donosi ne samo ujednačeni ten, već i dozu samopouzdanja, spoj pudera i korektora istovremeno se ističe kao make up kombinacija koja donosi i jednu od najvećih beauty dilema – koji proizvod nanijeti prvi?

ŠTO NANIJETI PRVO – PUDER ILI KOREKTOR?

Svaka make up rutina započinje s puderom i korektorom, a pitanje koje se uvijek nameće je koji od ta dva make up proizvoda nanijeti prvi. Postoji li jedan točan odgovor? Bilo da savjet odlučite potražiti u razgovoru s najboljom prijateljicom ili make up artistom, uvijek ćete naići na podijeljena mišljenja. I dok će neki oštro zagovarati nanošenje pudera prije korektora, drugi će korektor uvijek nanositi prvi. Oba odabira ima ju svoje prednosti, ali i mane koje smo izdvojili u nastavku kako bi svatko mogao pronaći svoj savršeni odabir prema efektu koji očekuje i nedostacima koje pokušava izbjeći.

PUDER PRIJE KOREKTORA

Zimmermann

Velika većina make up artista složit će se da je uvijek bolje nanijeti prvo puder, a nakon prekriti sve još uvijek vidljive nepravilnosti i nedostatke korektorom. Osim što ćemo tako nanijeti korektor samo na ona područja na kojima nam u tom trenutku zapravo treba, istovremeno ćemo izbjeći micanje korektora s problematičnog područja tijekom nanošenja pudera. Pri zagovaranju svojeg argumenta, ljubitelji puder prije korektora uvijek će istaknuti da početak svakog make up looka čini dobra baza ili foundation što je ujedno i riječ koja se u engleskom jeziku koristi za tekući puder.

Kada nanijeti puder prije korektora? Ako volite stvoriti efekt besprijekornog tena, pudere s jako dobrim prekrivanjem i full make up, puder prije korektora je možda bolji izbor za vas.

KOREKTOR PRIJE PUDERA

Isabel Marant

Na drugoj strani isti beauty dileme nalazi se svi zagovornici nanošenja korektora prije pudera. I dok će oni koji zagovaraju nanošenje pudera prije korektora tvrditi da na taj način postižemo najbolji rezultat s najmanjom količinom proizvodima, mnogi su upravo u suprotnom redoslijedu pronašli savršeni odabir. Oni će odmah na početku svoje make up rutine prekriti sve nedostatke korektorom, a nakon njega koristiti puder prema potrebi.

Iako mnogi make up artisti zaziru od ovog redoslijeda nanošenja pudera i korektora, on je bez sumnje dobar izbor za one koji vole koristiti minimalno pudera ili ga u potpunosti preskočiti.

Foto: IMaxTree, Instagram

Učitati još
Zatvori