Što možete učiniti za ljepotu svoje kose prije spavanja?

Objavu dijeli Olja Ryzevski (@oljaryz)

Sjajna i snažna kosa ideal je kojem svi težimo. Osim frizure koje će uz pomoć nekoliko efektnih rezova izvući najbolje iz našeg tipa kose i njezine teksture, iza svake savršene kose nalazi se i pomno osmišljena njega. Od šampona i regeneratora do nekoliko kapljica ulja ili malo spreja za kosu, svakodnevna njega kose za veliku većinu uključuje tek nekoliko klasičnih proizvoda koji stvaraju jednostavnu rutinu. Iako za postizanje rezultata koji će biti najbliži mogući onom, samo naizgled, nedostižnom idealu sjajne i snažne kose nije bitna količina proizvoda koje ćete koristiti, već odabir onih savršenih proizvoda koji odgovaraju na sve izazove vašeg tipa kose, nekoliko dodatnih proizvoda koji će stvoriti jednostavnu i kratku rutinu večernju rutinu donijet će pozitivnu promjenu baš svakom tipu kosu.

KRATKA VEČERNJA RUTINA KRIJE TAJNU PREDIVNE KOSE

Objavu dijeli Olja Ryzevski (@oljaryz)

Svakodnevna rutina za njegu i stilizaciju kose najčešće je rezervirana za jutro. Pranje i sušenje kose te brza stilizacija uz pomoć pegle ili figara su tri najčešća koraka kojima se vraćamo gotovo svakodnevno. Ipak, kratka večernja rutina usmjerena na njegu kose je upravo onaj beauty trik koji se krije iza predivnih i njegovanih uvojaka.

U nastavku otkrivamo pet jednostavnih koraka i proizvoda koji će u nekoliko tjedana u potpunosti transformirati vašu kosu i to će učiniti kad vi bezbrižno spavate.

NOĆNA MASKA ZA SJAJNE UVOJKE UJUTRO

Briogeo Don't Despair Repair

Briogeo Don’t Despair Repair

Nakon što su overnight maske za lice izazvale pravu malu revoluciju u svijetu proizvoda za njegu kože, nije prošlo mnogo prije no što su se na policama beauty dućana pojavile i prve maske za kosu koje dodatnu dozu njege i hidratacije donose kad mi spavamo. Nanesite preporučenu količinu maske na kosu, s posebnom pažnjom posvećenom vrhovima, i jednostavno pustite da u nekoliko sati sna ona odradi svoje.

Sacha Juan Over Night Hair Repair

Sacha Juan Over Night Hair Repair

UVIJEK OSUŠITE KOSU PRIJE SPAVANJA

Objavu dijeli Dyson Hair (@dysonhair)

Kad govorimo o kosi, većina nas može se poistovjetiti s jednom od dvije grupe, onima koji kosu peru ujutro i onima koji to rade navečer. Iako se iza jutarnje i večernjeg pranja kose nalazi ista rutina, najveća razlika nalazi se u činjenici da će veliki broj onih koji kosu peru navečer leći u krevet s mokrom kosom. Ako svojoj svakodnevnoj rutini želite dodati jednostavan trik koji stvarno donosi pozitivnu promjenu, prije no što legnete obavezno osušite kosu.

SUHI ŠAMPON PRIJE SPAVANJA?

Klorane Dry shampoo with oat milk

Klorane Dry shampoo with oat milk

Korištenje suhog šampona prije spavanja čini se kao nepotreban korak. Ipak, ako sljedeći dan želite preskočiti pranje kose, nanošenje darežljive količine suhog šampona na tjeme prije spavanja ujutro će donijeti neočekivano svježiji izgled kose.

Ouai Dry Shampoo

Ouai Dry Shampoo

SAVRŠENA FRIZURA, ALI ZA SPAVANJE

@courtney.conway_

@courtney.conway_

Jednostavna frizura koju ćete u nekoliko minuta kreirati prije spavanja stvorit će savršenu frizuru ujutro. Ako tražite način da skratiti vrijeme jutarnjeg spremanja, odvojiti nekoliko minuta prije spavanja i kreirajte dvije pletenice za razigrane kovrče ili balerina punđu za blage valove sljedeće jutro.

JASTUČNICA OD SVILE: FAVORIT ZVIJEZDA

Slip Silk Pillowcase

Slip Silk Pillowcase

Razlog “bad hair” dana možda se krije u vašoj jastučnici. I najmanja grubost u tkanini jastučnice koja ne dozvoljava kosi da slobodno klizi tijekom sna može uzrokovati zapetljavanje kose i pucanje vlasi u snu. Savršeno rješenje it djevojke su pronašle su finim jastučnicama od svile koje su ubrzo postale jedan od neočekivanih, ali i najpopularnijih beauty trendova prošle godine.

Slip Silk Pillowcase

Slip Silk Pillowcase

Foto: Instagram, Anthropologie, Cult Beauty, Klorane, Net-a-porter

0