Lip slugging je jedini skincare trend koji vam treba ako se borite s ispucalim usnicama
Lip slugging je jedini skincare trend koji vam treba ako se borite s ispucalim usnicama

Lip slugging je jedini skincare trend koji vam treba ako se borite s ispucalim usnicama

Trenutno smo u onom dijelu godine kada je malo hladno, malo toplo, stalno se mijenja vrijeme, a s time je sezona prehlada u punom jeku. Sve to znači da pate naše usne koje su često ispucale od oblizivanja, suhog zraka i vjetra. Svi znamo koliko suhe i ispucale usnice mogu bit neugodne. To često boli i pecka, a nekada znaju puknuti do krvi.

U tom slučaju pribjegavamo raznim hranjivim balzamima i pomadama, no možda nije ključ u proizvodima koje koristimo nego kako ih koristimo. Naime, pojam slugginga pojavio se još prošle godine na TikToku i jedan je od skincare trendova koje odobravaju i dermatolozi.

Kako izgleda lip slugging?

No što je zapravo slugging? Radi se o procesu nanošenja nekog okluzivnog proizvoda, najčešće na bazi, petrolatuma, na lice prije spavanja. U ovom slučaju taj proizvod nanosit ćete na usne kako biste sprječili gubitak vlage. Ovaj tretman zapravo omekšava usnice i umiruje ispucalu kožu, a najbolje ga je prakticirati navečer.

Najprije na usne nanesite nježnu i hidratantnu kremu u tankom sloju, a na to nanesite deblji sloj gušćeg balzama kako biste “zaključali” vlagu. Ostavite da djeluje preko noći. Ipak, kod lip slugginga trebate paziti na tip kože koji imate. Svakako ovaj tretman bit će super za vaše suhe usne, ali ako imate masnu kožu pazite da ne zamastite područje oko usana. Posebno izbjegavajte komedogene proizvode za usne.

Još jedna stvar na koju treba paziti su sastojci u proizvodu koji nanosima ispod okluziva. Naime, osim što zdržavaju vlagu okuzivi i pojačavaju djelovanje sastojaka. Stoga, ako u proizvodu postoji neki iritans, on će još više iritirati vaše usnice jednom kada nanesete okluziv na njega. Zato, pripazite, ali nemojte bježati od slugginga ako imate problema s ispucalim usnicama.

FOTO: Instagram (@matildadjerf, @_aykaramba)

Učitati još
Zatvori