Postoje li trikovi zbog kojih će vam kosa rasti brže?

Postoje li trikovi zbog kojih će
vam kosa rasti brže?

Početak nove sezone još jednom se istaknuo kao savršeno vrijeme za promjenu frizure, a sve toplije temperature koje su donijeli prvi ljetni dani kao najpoželjniju frizuru istaknule su šarmantni bob. Nekoliko tjedana nakon što smo hrabro zakoračili u frizerski salon i kosu skratili do ramena, u nama se probudila nostalgija za dugim uvojcima. Dramatični rez stvorio je efektnu promjenu, ali i bitno otežao povratak na staro. Iako će vam za promjenu kose iz kraće u dužu, bez pomoći ekstenzija naravno, trebati vremena, duža kosa definitivno će vam donijeti novi look i bezbroj novih mogućnosti stiliziranja.

Ako ste se odlučili za puštanje kose, sigurno ste se zapitali postoje li trikovi koji vam mogu pomoći da vam kosa raste brže?

JEDNOSTAVNI TRIKOVI ZBOG KOJI KOSA RASTE BRŽE

SVE ZAPOČINJE SA ZDRAVOM PREHRANOM

Zdrava prehrana važna je za sve, pa tako i brži rast kose. Svoj svakodnevni menu obogatite zelenim povrćem i  orašastim plodovima kako bi uz pomoć moćne kombinacije vitamina, minerala i zdravih ulja potaknuli brži rast svojih uvojaka.

BRIGA O VLASTIŠTU

Iza svake duge, sjajne i zdrave kose nalazi se zdravo vlasište. Kako bi potaknuli kosu na brži rast posvetite pažnju njezi vlasišta. Na policama beauty dućana pronaći ćete maske za kosu koje birnu o vlasištu, ukljanjaju nečistoće i višak ulja te donose boost zdravom rastu kose.

PRIUŠTITE KOSI NEKOLIKO DANA ODMORA

Od ležernih punđa do šarmantnog repa i romantičnih pletenica, različite frizure odličan su način da začinimo svakodnevni look, a tijekom vrućih ljetnih dane one postaju i izbor osvježenja. Ipak, za zdravi rast vašoj će kosi trebati odmor od skupljenih frizura i korištenja različitih proizvoda i alata za stilizaciju.

NIKAD NE ČEŠLJAJTE MOKRU KOSU

Nakon pranja kose, mnogi od nas posegnut će za četkom – velika greška. Kad je mokra, kosa je iznimno elastična što ju čini slabom i krhkom. Češljanje nakon pranje uzorkovat će pucanje vlasi i bitno usporiti njezin rast.

Učitati još
Zatvori