Najveći trendovi u korejskoj kozmetici za 2018. godinu

Najveći trendovi u korejskoj
kozmetici za 2018. godinu

Objavu dijeli Who is Jaén (@jaenmcq)

Ako se prije nekoliko godina činilo kako je korejska kozmetika tek jedan od prolaznih trendova koji osvajaju zapadno tržište, sada je sigurno kako se radi o beauty rutini s mnogo duljim rokom trajanja, odnosno sada već trajnom popularnošću. Jedino što se mijenja, korejski su trendovi same njege, koji se svake godine izmjenjuju, no sve s ciljem da korejska beauty rutina postane još bolja i još efektivnija. Cilj je uporabom niza proizvoda postići onu besprijekornu i blistavu kožu kakvu inače viđamo na Azijatkinjama, iz čijih su kozmetičkih torbica prije nekoliko godina potekli upravo oni korejski proizvodi koje danas i same koristimo. Osim djelotvornih formula, korejska kozmetika nastavlja nas osvajati inovacijama i nama atipičnim beauty proizvodima koje želimo isprobati, makar iz znatiželje.

Proizvodi koji štite zaštitnu barijeru kože

Brojni proizvođači korejske kozmetike, otkrivaju kako je u 2018. godini veliki fokus stavljen na zaštitnu barijeru kože i načine na koje se ona može zaštititi. Ova barijera zapravo je vanjski i zaštitni sloj kože, koji postaje prva žrtva štetnih vanjskih faktora, pa ako se pravilno pobrinemo za nju, pomognemo ju zaštititi ili u krajnjoj liniji obnoviti, ona može generalno sačuvati našu kožu zdravom, hidratiziranom, snažnom i otpornom na sve vanjske uvjete. Jedan od primjera proizvoda iz ove kategorije je Etude House Barrier Cream. Postoje i čistači za zaštitnu barijeru kože, koji ju čiste, no istovremeno ju ne lišavaju prirodnih i dobrih ulja kao drugi proizvodi za čišćenje.

Proizvodi koji donose kliničke rezultate

Pri osmišljavanju novih kozmetičkih proizvoda, korejski stručnjaci konstantno se trude uvoditi inovacije i pomicati granice. 2018. godina ima ambiciozan cilj – ponuditi kupcima proizvode koji će dati rezultate jednake onima koje bismo dobili u dermatološkim ordinacijama. Intenzivni i moćni tretmani ponekad se kriju i u minijaturnim ampulama. Meso Ampoule, primjer je proizvoda čija formula ima tehnologiju koja imitira tehniku microneedlinga i stvara male rupice u koži koje pomažu stimulirati proizvodnju kolagena i isporučuju proizvod dublje u kožu.

Make up koji istovremeno njeguje kožu

Korejski brendovi napravit će pravu malu eksploziju beauty hibrida u 2018., a ti hibridi u jedno ukratko spajaju make up i proizvode za njegu. Da je moguće njegovati kožu dok nosite make up, dokazat će vam tekući puderi koji sadrže hijaluronsku kiselinu i zaštitni faktor, zatim kreme za lice koje djeluju kao primeri ili ruževi za usne koji zacijeljuju usne dok ih nosite.

Nove i još bolje sheet maske

Sheet maske postale su sinonim korejske kozmetike, pa je logično da ostaju značajan dio beauty rutine i u 2018. Jedino što se mijenja jest to da ove maske u maramicama postaju još funkcionalnije i još bolje. Nova generacija sheet maski za lice donosi mnogo više od hidratacije i detoxa kože. One brenda Skinesque, primjerice, dolaze s čistačem i esencijom koja potiče proizvodnju kolagena. Suha Peach & Lily maska može se nositi na spavanje i iako je suha, ima sve prednosti hidratantne gel maske, a iz brenda ističu i da umiruje anksioznost.

Proizvodi koji liječe kožu

Proizvodi za njegu postaju novi make up. Korejski brendovi mnogo veći naglasak u 2018. stavljaju na proizvode koji će nam pomoći pobrinuti se za određeni problem kože, riješiti ga ili zacijeliti, nego što je naglasak na pronalasku idealnog make upa za prikriti nedostatke i nesavršenosti. Paralelno raste popularnost cica krema, koje uz hidrataciju također pomažu umiriti iritiranu kožu.

Peel-off proizvodi

Peel-off proizvodi mogu sezati od crnih maski s ugljenom kojima se borimo s miteserima, pa sve do make upa. Prošle godine viđali smo najneobičnije proizvode: peel-off tetovaže za obrve ili peel-off ruževe za usne. Ovaj trend nastavlja se i u 2018.

Strobing serumom umjesto highlighterom

Ako se pita Koreance, tehnika strobinga u ovoj godini ne izvodi se highlighterom, već proizvodom za njegu kože – serumom. ‘Pressed serums’ pojam je koji kod još nema prijevoda, no vani je već itekako usvojen. Ovaj proizvod make up artisti koriste kako bi hidratizirali lice klijentice i dali mu zdravi sjaj na ključne točke lica kao što su jagodice i kupidov luk iznad usana. Cilj je postići blistav izgled, no bez shimmera koji se nalazi u highlighterima, a tu je i dodatni benefit da serumi doista njeguju kožu dok ih nosite. ‘Pressed’ serumi se za razliku od tekućih mnogo lakše apsorbiraju u kožu i pomažu joj zadržati vlagu.

 

Foto: Instagram, Peach & Lily, Glow Recipe, Soko Glam

Učitati još
Zatvori