Znate li razliku između bronzera i proizvoda za konturiranje?
Znate li razliku između bronzera i proizvoda za konturiranje?

Znate li razliku između bronzera i
proizvoda za konturiranje?

Ako se šminkate, čak i minimalno, vrlo je vjerojatno da ste čuli za bronzer i za konturiranje. Dva su to različita pojma, ali nekako s vremenom se granica između njih zamutila. Zapravo, ljudi su počeli brzonzer koristiti i za konturianje iako to nije njegova uloga. Naprotiv, bronzer i proizvodi za konturiranje prilično su različiti i ako ih se ne koristi pravilno, moguće je da ne izgledaju dobro.

Koja je razlika?

Prije svega, proizvodi za konturiranje su neutralnih nijansa jer bi trebali imitirati sjene koje padaju na naše lice. Tako naglašavamo konture i to izgleda najprirodnije. Bronzeri su topli i služe da licu damo topline i onaj preplanuli izgled. Kada ih se koristi za konturiranje, u većini slučajeva naprosto ne izgleda prirodno. Osim toga, bronzeri najčešće imaju i šljokice u sebi, a to nikako nije dobro ako želimo da nešto izgleda prirodno.

Konture lica ono su što prirodno imamo i s proizvodima za konturiranje želimo ih naglasiti. Bronzer za to možemo koristiti eventualno ljeti, na preplanuloj koži.

Gdje nanijeti koji proizvod?

Osim po teksturi i izgledu, ovi proizvodi razlikuju se po tome i gdje se nanose. Proizvode za konturiranje nanosit ćete ispod jagodica, uz rub kose, na strane nosa i na sljepoočnice. Bronzer ćete, pak, nanositi na dijelove lica koje bi ionako “poljubilo” sunce. To je sredina brade, sredina čela, vrh jagodica i na vrh nosa. To će vašem licu dati dozu preplanulosti.

Za prirodniji look izabrat ćete tekuće ili kremaste proizvode koji se savršeno stapaju s kožom. Za dugotrajniji look izabrat ćete one u kamenu kojima ćete “setirati” kremaste proizvode. Za najbolje rezultate morat ćete malo eksperimentirati kako biste pronašli najbolji način nanošenja, ali proizvode koji vam pašu. Prirodni look najlakše ćete postići prstima, dok će četkice i blenderi dati nešto “umjetniji” finiš. Kod konturiranja najbitnije je da ga prilagodite obliku svog lica. Nećete to raditi onako kako to rade beauty influencerice, prvenstveno jer vam ne treba takvo ekstremno konturiranje za svaki dan, a onda i zato što nemate isti oblik lica kao one.

FOTO: Instagram (@taylorlashae, @lenamaiah)

Učitati još
Zatvori