Trendi pramenovi s preokretom koje će svi nositi u 2022.

Trendi pramenovi s preokretom koje
će svi nositi u 2022.

Do sada ste sigurno upoznati s konturiranjem lica, tehnikom šminkanja koja postoji već desetljećima, ali je nedavno popularizirana od strane celebova poput Kim Kardashian i njezinog vizažista Maria Dedivanovića. Poanta je u korištenju svijetlih i tamnih nijansi za isticanje određenih crta lica kako bi se postigao što definiraniji izgled. U suštini, konturiranje je stvaranje efekta sjene i svjetla, a ove se godine ono primjenjuje i na trendove za kosu. Naime, konturiranje kose najnoviji je trik za bojanje koji će postati iznimno popularan 2022. godine.

‘Money-piece’ trend se vraća, ali s modernim preokretom

Konturiranje kose podsjeća na ‘money-piece’ pramenove, trend koji je bio popularan u 2021. godini po tome što uokviruje lice. Zvijezde kao što su Hailey Bieber, Lizzo, Bella Hadid, Beyonce i J. Lo, isprobale su ‘money-piece’ trend iz 90-ih, koji se ponovno vratio na sam vrh popularnosti. Međutim, umjesto da se kreiraju samo krupni pramenovi uz lice, konturiranje kose odlazi korak dalje. Umjesto pramenova samo na prednjim dijelovima kose, oko lica, koji kreiraju oštar kontrast, konturiranje stapa boju s ostatkom kose, što rezultira mnogo mekšim izgledom. Također, za konturiranje se koristi samo jednu ili dvije nijanse svjetlija boja od prirodne boje kose.

Konturiranje kose odlično je za one koji često odmiču kosu od lica

Još jedna prednost trenda konturiranja kose je to što nije kompliciran za održavanje. Neće zahtijevati česte popravke kao što bi to zahtijevale neke druge tehnike izrade pramenova, a budući da je toliko dobro stopljen s ostatkom kose i prirodnog je izgleda, lijepo će i izrasti. To je uvijek bonus tijekom onih užurbanih mjeseci kada jednostavno nemate vremena za otići u salon.

Konturiranje kose može odlično izgledati na različitim duljinama, bojama i teksturama kose, što ga čini jednim od najuniverzalnijih trendova. Ako ga planirate isprobati 2022., svakako ponesite puno fotografija sa sobom kako biste svom frizerskom stilistu mogli pokazati što točno želite. Imajte na umu da je ovo posebno dobar odabir tehnike bojanja za sve one koji često prevrću kosu ili ju odmiču od lica. Naime, mekši kontrast između boje kose i tona kože, podiže i posvjetljuje lice. Ovaj trend se smatra jednim od najlaskavijih trendova u bojanju kose ikada.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori