Mali, ali vrijedni trikovi: Kako zadržati savršeno oblikovane kovrče preko noći?
Mali, ali vrijedni trikovi: Kako zadržati savršeno oblikovane kovrče preko noći?

Mali, ali vrijedni trikovi: Kako zadržati savršeno oblikovane kovrče preko noći?

Bilo da prirodno imate kovrčavu kosu ili ste danas napravili najljepše valove u frizerskom salonu – odlazak na spavanje može biti problematičan želite li zadržati lepršavost frizure i pravilnost svake kovrče i za sutradan. Već je u startu jasno da sljedeći dan nećete izgledati kako želite, jer spavanje i od najljepše frizure napravi nejednaku, djelomično kovrčavu, djelomično izravnanu i, prije svega, zaležanu kosu.

Ipak, nije nemoguće zadržati frizuru i do tri dana, bez obzira na to kakav tip kose imate jer sve je u pripremi. U nastavku otkrijte i kako!

Isplati li se zaštititi kovrče preko noći?

Odgovor je – da! Opće je poznato kako kovrčava kosa treba dodatnu pažnju kako bi ostala kvalitetno hidrirana, sjajna i oblikovana, pa nije ni ništa manje bitno kako je tretirate tijekom noći. Jednako vrijedi za frišku frizuru iz salona, koja bez obzira na vanjske uvijete može izgledati super i sljedeći dan ako joj se malo posvetite.

Imate li prirodno kovrčavu kosu…

1. Odvojite vremena navečer za rutinu njege kose

Njega kovrčave kose ne može se odraditi u pet minuta, posebice želite li kosu pripremiti za spavanje. Ključno je prvo izvaditi sve gumice, kopčice i ukosnice iz kose, kako biste mogli krenuti s oblikovanjem po želji.

2. Hidrirajte kovrče

Poslužite se sprejom ili kremom za oblikovanje kovrča, koja će vam pomoći oblikovati i osvježiti kovrče kako bi ostale što pravilnije i ljepše sljedeće jutro.

3. Skupite kosu u sitne pužiće ili ispletite pletenicu

Ovisno o tome kakav tip kovrča imate, možete se poslužiti spužvicama za kovrčanje i naprosto namotati kovrče na njih. Sljedeća opcija je skupljanje kovrče u pužić koji ćete zatim ukosnicom uhvatiti za tjeme ili pak, imate li više valovitu no kovrčavu kosu – izrada lagano opuštene pletenice.

4. Poslužite se ananas metodom

Prije nego se odlučite za ananas metodu, imajte na umu da vam treba debela svilena gumica koja neće jako stegnuti kosu, jer tako može doći do pucanja. Spustite glavu prema dolje i sve kovrče skupite u rep na sredini glave. Zavežite ga lagano uz pomoć svilene gumice te pustite kovrče da vam padaju na i oko lica. Prednost ananasa je ta što zadržava volumen!

kovrče

Imate li prirodnu kovrčavu kosu ili valove iz salona…

1. Uložite u svileni bonet odnosno kapu za spavanje

Čak i bilo koju frizuru koju ste napravili za produžiti oblikovan izgled kovrča – možete staviti u svileni bonet. Naime, svila je antibakterijska, u njoj se nećete znojiti i pritom ne gužva kosu kako po njoj vlasi naprosto klize. Također, s ovom kapom se možete i tuširati, jer će spriječiti da vam se kovrče dodatno navlaže – što je češće problem salonskim frizurama no prirodni kovrčama.

2. Uložite u svilenu jastučnicu

Imate li kratku ili srednje dugu kosu, jednostavnija opcija od boneta je samo uložiti u svilenu jastučnicu. Iako vam nitko ne brani da koristite i oboje paralelno, kako svilena jastučnica ima benefite i za izgled i stanje kože lica. Ovo je posebno zgodno i za one kojima se vlasište jako znoji tijekom noći. Kako je svila glatka, antibakterijska, daje lagani osjećaj hlađenja – na njoj kosa ne zapinje, ne puca, ne gužva se, pa se tako ne stvaraju ni ispucali vrhovi ili elektricitet u kosi. Sekundarna opcija su i satenske jastučnice, kako je svila znatno skuplja – no zato ima i svoje benefite!

3. Stavite malo laganog ulja na vrhove

Nanesete li malo laganog ulja ili kakvog silikonskog proizvoda na vrhove, pomoći će vam zadržati kovrču odnosno onemogućiti joj da se izvrti u drugome smjeru. Pritom, nahranit ćete i vrhove koji posebice sljedeći dan znaju izgledati vrlo suho, pa i ispucalo.

Foto: Unsplash, Pexels, Instagram (@kaelatavares_)

Učitati još
Zatvori