Kako pronaći svoj savršeni parfem?

Kako pronaći svoj savršeni parfem?

Parfem je sigurno jedan od najposebnijih beauty proizvoda. U elegantnim malim staklenim bočicama skrivaju su mirisne esencije koje stvaraju raskošne mirise. Iako su još jedan od beauty proizvoda koji se nalazi u gotovo svakoj kozmetičkoj torbici, parfemi nose i vrlo osobnu crtu, a odabir onog savršenog progovara o našem karakteru i stilu. U potrazi za savršenim parfemom uvijek ćemo tražiti one omiljene mirisne note. Bilo da volite svježe i prozračne, nježne i puderaste ili moćne i drvenaste, čak i ako ne znate prepoznati note, uvijek će vas privlačiti slični parfemi. Ipak, posjet parfumeriji i police ispunjene, naizgled, beskonačnim brojem parfemskih bočica odabir onog savršenog mirisnog koktela pretvaraju u pravi mali izazov. Kako odabrati savršeni parfem? Nekoliko jednostavnih savjeta i trikova otkrivamo u nastavku!

KAKO PRONAĆI SAVRŠENI PARFEM?

Potraga za savršenim parfemom uvijek započinje između polica parfumerije, među stotinama staklenih bočica unutar kojih se krije jednako mnogo različitih kombinacija mirisa. Iako se pronalazak onog savršenog čini gotovo nemogućim, početak potrage leži se u otvorenom umu i nosu ispred koje se nalazi taj težak zadatak. Suprotno popularnom mišljenju, prvi dojam je onaj koji donosi odgovore na dva najvažnija pitanja, da li vam se sviđa miris i da li možete zamisliti da ga nosite svaki dan. Iako je uvijek važno parfem ostaviti na koži i vratiti se njegovom mirisu nakon nekoliko sati kada se on nerijetko mijenja, prvi dojam je itekako bitan. Tek nakon što vas je neki parfem osvojio na prvi dojam, odnosno mirisnim testom na papiriću, parfem nanesite na kožu i pričekajte nekoliko sati za onaj drugi test koji otkriva kako miris reagira, tj. kako se mijenja na vašoj koži.

Iako je prvi dojam bitan i iako je uvijek bolje zadržati što ležerniji pristup u odabiru savršenog parfema i voditi se intuicijom i njuhom više no razumom, istovremeno je vrlo bitno dati si vremena. Isprobavanje nekoliko različitih parfema (ili nekoliko desetaka različitih parfema) u jednom će trenutku izazvati umor od mirisa kada je vrijeme da odstupite od sjajnih bočica i pročistite svoje osjetilo njuha. Iako mnogi vjeruju u mirisanje kave između isprobavanja različitih mirisa, za mnoga se metoda nije pokazala učinkovitom. Šetnja na svježem zraku ili čak povratak sljedeći dan ono su što će sigurno upaliti.

Osim nekoliko savjeta koji će vam pomoći kad se nađete među policama koje ispunjavaju na stotine različitih parfema, prva tajna uspješne potrage za savršenim parfemom nalazi se prije ulaska u parfumeriju, u vašoj svakodnevnoj beauty rutini. Ako ste odlučili potražiti novi miris za svoju kolekciju, izbjegavajte nanošenje beauty proizvoda s izraženim mirisom prije kako bi što vjernije doživjeli mirise odabranih parfema.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori