Kako pravilno nanijeti kremasto rumenilo? Imamo vodič koji mogu pratiti baš svi
Kako pravilno nanijeti kremasto rumenilo? Imamo vodič koji mogu pratiti baš svi

Kako pravilno nanijeti kremasto rumenilo? Imamo vodič koji mogu pratiti baš svi

O kremastim rumenilima smo pisali već naširoko i nadugačko i to s razlogom. Ona su posljednjih mjeseci apsolutni hit. Svi žele taj rumeni prirodni izgled, a činjenica je da od rumenila u kamenu to ne možemo dobiti. Kremasta rumenila savršeno se stapaju s kožom i upravo u tome je njihova čar, ali kako nanijeti kremasto rumenilo?

O tome ćemo u ovom tekstu. Jednom kada nanesete kremasto rumenilo izgledat ćete budnije i svježe. Ono što još obožavamo kod kremastih rumenila je i to što ih se može koristiti na obrazima, usnama i kapcima. Tako jednim proizvodom povežete cijeli look, a monokromatska šminka je uvijek hit.

Uz to kremasto rumenilo, kada ga se pravilno pozicionira, ‘skida’ godine. Ako želite taj anti-age efekt, nanesite ga na kapke. Ono razbuđuje i otvara pogled te odmah izgledate mlađe i svježe, pogotovo ako koristite ružičaste nijanse.

Kako nanijeti kremasto rumenilo – vodič

Ipak, mnogi jednom probaju kremasto rumenilo i odustanu od njega jer naposljetku zbog krivog načina nanošenja ne izgleda dobro. Ako ne savladate pravilno nanošenje, kremasto rumenilo može izgledati ‘flekavo’, a u puno slučajeva može i poremetiti bazu, odnosno puder ili toniranu kremu koju ste stavili. Stoga, u nastavku pročitajte kako nanijeti kremasto rumenilo i da ono izgleda dobro.

Prvo i osnovno što trebate znati je da kremasto rumenilo ne nanosite direktno na lice. Upravo tako ćete poremetiti puder ili toniranu kremu koju ste nanijeli prije. Kremasto rumenilo najprije nanesite na ruku. Tako ćete ga zagrijati i ono će biti mazivije i kremastije. Nakon toga, spužvicom ili kistom uzmite rumenilo s ruke i laganim tapkanjem ga nanesite na lice. Možete i prstima ako to preferirate. Ovako ćete osigurati savršeno blendanje i onaj prirodni izgled koji viđate na društvenim mrežama. Također, ako se radi o rumenilu u sticku, možete ga nanositi direktno spužvicom, ne morate ga staviti na ruku.

Isto vrijedi i s rumenilima koja su malo više tekuća, ali i s kremastim highlighterima i bronzerima. Uvijek ih je lakše stopiti s kožom i podlogom ako ih prvo nanesete na ruku pa onda na lice. Osim toga, tako ćete spriječiti i da stavite previše. Ako takve proizvode stavite direktno na lice i stavite previše nema baš puno spasa osim novog sloja pudera ili kompletnog skidanja šminke, a za to nitko nema vremena.

FOTO: Instagram (@sasha.mei, @mathilde_roien),
Chanel, Nars, Cult Beauty, Zara

 

 

Učitati još
Zatvori