Jesenski makeover: 6 frizura za tanku kosu zbog kojih ćemo odmah rezervirati termin kod frizera
Jesenski makeover: 6 frizura za tanku kosu zbog kojih ćemo odmah rezervirati termin kod frizera

Jesenski makeover: 6 frizura za tanku kosu zbog kojih ćemo odmah rezervirati termin kod frizera

Žene s dugom, bujnom i gustom kosom uvijek će se požaliti kako je s njome puno posla. I vjerujemo im, treba vremena i za osušiti je i za stilizirati, ali činjenica je da imaju puno više opcija od žena s tankom kosom. One ne moraju paziti da je svaki pramen na svome mjestu kako bi im frizura izgledala dobro.

Tanka kosa u većini slučajeva je i rijetka ili ispada i krhka je. I naravno, uvijek se mogu konzumirati razni suplementi u pokušaju da je se ojača, ali puno puta oni nemaju baš puno učinka. Tu su naravno i razni šamponi, maske i tretmani, ali činjenica je da je tanka kosa, tanka i teško da će odjednom postati bujna i neukrotiva.

U toj situaciji prijatelji su vam razni proizvodi za stiliziranje, ponajviše prahovi i pjene za volumen kose. Dobro je i kosi dodati malo teksture, recimo valova ili loknica. S obzirom na to da tanku kosu ne želimo dodatno oštetiti, izbjegavat ćemo toplinske stilizatore i odabrat ćemo opciju kovrči bez topline. Tako će kosa preko noći dobiti malo teksture, a uz nešto pjene izgledat će punije i življe.

Osim toga, naravno, bitno je i pogoditi frizuru. Točnije, bitno se ošišati tako da eleviramo izgled tanke kose. Ne trebaju nam dugačke frizure koje će otežati kosu. Treba nam nešto poletno i lagano uz što tanka kosa može procvasti i oživjeti. Kako ne biste sami morali pretraživati bespuća interneta, mi smo si dali truda i našli šest frizura koje su stvorene za tanku kosu.

Uvijeni vrhovi

Ako se ne želite odreći centimetara, a kosa vam je taman dužine oko ramena, frizura s uvijenim krajevima kose je savršena za vas. To što imate tanku kosu ne znači nužno da je odmah trebate drastično skratiti, samo je trebate dobro stilizirati. Ovu frizuru jednostavno je napraviti i doma ako ste iole vješti s četkom i sušilom za kosu. Ova frizura bila je hit 60-ih, pa 90-ih i sada se ponovno vratila. Tankoj kosi, koja bi inače beživotno padala, ovo daje volumen.

Pixie

Ako ste, pak, među onima koje su spremne za potpunu promjenu imidža, pixie frizura je idealna. Kratka, gotovo dječačka frizura dodat će tankoj kosi teksturu i volumen. Ona ne mora biti uredna i zalizana, naprotiv, što je razbarušenija to bolje izgleda. A i lako ju je stilizirati u svakodnevnom životu.

Bob

Bob je apsolutni jesenski hit. Bilo da je nešto duži, dječački, razbarušen ili klasični, bob je uvijek in. Kraće frizure obično bolje idu uz tanku kosu jer ju ne otežavaju dodatno. Uz to, bob je također lako stilizirati bilo da želite ravnu ili valovitu frizuru.

Curtain šiške

Ove šiške proslavljene su još sedamdesetih, a fora s njima je ta da odlično stoje svim oblicima lica, kao i svakom tipu kose. S njima nema previše posla kao s običnim šiškama, a ne morate ni tako često frizeru da ih sredi. Ako uz njih joj dodate malo oštrih postepenih slojeva, kosa će dobiti na volumenu.

Skriveni slojevi

Postepene frizure dugo su vremena bile zabranjena zona za sve one s tankom kosom. Naime prilikom šišanja kosa se stanjuje i to može još doprinijeti tankom izgledu kose. Srećom, stručnjaci su smislili skrivene slojeve. Oni su ispod kose, bliže tjemenu i tako kratki slojevi daju volumen duljim pramenovima koji su u pravom planu.

Moderna fudbalerka

Željeli se pomiriti s time ili ne, fudbalerka se vratila na velika vrata i izgleda bolje nego ikad. Ova moderna prepuna je slojeva, toliko ih je zapravo da čak i najtanja kosa izgleda voluminozno. Super stvar kod fudbalerke je što ona ne mora biti uredna, doslovno je razbarušite, dodajte malo pjene za volumen i to je to, imate frizuru.

FOTO: Instagram (@marine_diet)

Učitati još
Zatvori