Našli smo genijalnu zamjenu za hidratantne kreme
Našli smo genijalnu zamjenu za hidratantne kreme

Našli smo genijalnu zamjenu za
hidratantne kreme

Hidratantni gelovi za lice ljeti su savršena zamjena za hidratantne kreme. Upravo ta gel tekstura osigurava da na licu ne ostane mastan trag kao nakon kreme. Te kreme istovremeno su nježne, a pružaju dovoljnu dozu hidratacije. Također, ljeti su idealna podloga za šminku i jako se brzo upijaju.

Ovi proizvodi ne sadrže silikon i ne začepljuju pore. Rade jednak posao kao i hidratantne kreme, ali bez da vam lice nakon nanošenja bude masno. Gelovi koži lica vraćaju izgubljenu vodu, a posebni su po tome što dugo vremena tu hidrataciju i zadržavaju. Ako imate masnu ili kombiniranu kožu, gelovi su vjerojatno pravi odabir za vas.

hidratantni gel

Hidratantni gel matira, ali ne isušuje

Oni imaju mat efekt, ali bez isušivanja kože. Također, imaju osvježavajući učinak, što ljeti uvijek dobro dođe. Ako ste i među onima koji nemaju razrađenu skincare rutinu ili ako se ne šminkate, ovakve proizvode lako je uklopiti u svakodnevicu. Toliko su lagane strukture da ih nećete ni osjetiti na licu i nećete imati osjećaj kao da imate masku.

Ovi proizvodi ne ostavljaju ljepljiv trag na licu, ni na rukama. Hrane kožu kao i hidratantne kreme, a posebno su dobri za jako žednu, odnosno dehidriranu kožu. Prilikom nanošenja gel treba samo umasirati u kožu lica i vrata.

hidratantni gel

Mnogi ovakvi proizvodi sadrže glicerin koji je poznat po tome da zadržava vlagu te obnavlja kožu. Puno njih je obogaćeno i hijaluronom, a već i ptice na grani znaju koje su sve dobrobiti tog sastojka. U novije vrijeme tu je i niacinamid koji poboljšava izgled pora i ujednačava ton kože. Od ostalih sastojaka tu mogu biti razni ekstrakti koji hrane kožu te vitamini.

U nastavku donosimo gelove koji pružaju najbolje rezultate i koji su se našli na našem popisu favorita. Oni su nježne teksture, lagani su, a koža je nakon njih sjajna i kao da je ponovno vraćena u život.

FOTO: Instagram, Unsplash, Pexels, Neutrogena, Lancome, Shiseido, Dermacol, Dermalogica, Garnier, Cult Beauty, Beauty Bay

Učitati još
Zatvori