Izdvajamo 5 frizura koje su savršene za okruglo lice, a bit će ‘in’ u novoj godini
Izdvajamo 5 frizura koje su savršene za okruglo lice, a bit će ‘in’ u novoj godini

Izdvajamo 5 frizura koje su savršene za okruglo lice, a bit će ‘in’ u novoj godini

Biranje savršene frizure za okruglo lice ne mora biti muka. U krajnjem slučaju, mnoge zvijezde imaju okruglo lice, ali su usavršili biranje frizura i uvijek izgledaju spektakularno. No prije nego što krenemo o frizurama, da objasnio koje su karakteristike okruglog lica. Ono je najšire na sredini, a jednako je dugo koliko i široko. Osim toga, osobe s okruglim licem obično imaju “mekšu” vilicu umjesto one oštre i isklesane. Osnovno pravilo kod biranja frizura ako imate okruglo lice je da izbjegavate klasične bob frizure kao i one koje su ravno rezane bez slojeva. Postepena frizura s pramenovima različitih duljina savršeno će stajati vašem licu. U nastavku donosimo pet frizura koje će sljedeće godine biti ‘in’, a super će stajati svima s okruglim licem.

 

Dugi bob

Ako se volite držati klasike i volite bob frizuru, odberite onu dugačku verziju – lob (long bob). Nekoliko centimetara dulji bob će izdužiti i vaše lice, kao i slojevi koji će okruglom licu dati malo definicije. Ovakva frizura savršena je za osobe koje vole kratku frizuru, ali svejedno vole imati opciju da ju mogu zavezati.

Ravna kosa srednje dužine

Duga, ravna kosa, bez slojeva i ravno rezana savršeno će izdužiti okruglo lice. Možete se igrati s pozicioniranjem razdjeljka, jer će duljinu vašem licu dati i onaj na sredini i onaj na stranu. Idealna dužina ovdje je ona nekoliko centimetara ispod ključne kosti. Ova frizura također je dobar izbor ako imate tanku kosu. Lako ju je i stilizirati.

Shag

Retro shaggy frizura s hrpom slojeva i šiškama odlično stoji ljudima s okruglim lice. Ova frizura vladala je 2022. godinom, a obilježit će i 2023. Ovo je još jedna od onih frizura koja je inspirirana frizurama iz 7o-ih i 80-ih. Ona je prepuna volumena i odlično stoji svima koji imaju prirodno valovitu i kovrčavu kosu. Slojevi oko lica kao i dužina ove frizure izdužit će okruglo lice.

Dugi valovi

Dugačka kosa odličan je izbor za ljude s okruglim licem. Dimenziju ćete kosi dodati tako što ćete napraviti lagane valove. Ovakva frizura još je jedan od klasika koji nikada ne izlaze iz mode i s kojim ne možete pogriješiti.

Butterfly šiške

Ovaj stil šiški, odnosno dugački slojevi savršeno će stanjiti i izdužiti okruglo lice. Osim toga, ovakve šiške najlakše je održavati i stilizirati. I ovo je još jedna od frizura inspirirana retro stilovima šišanja iz sedamdesetih.

FOTO: Instagram (@matildadjerf, @gemmachan)

Učitati još
Zatvori