Nekoliko frizura koje oživljavaju tanku kosu

Nekoliko frizura koje
oživljavaju tanku kosu

@anhcotran

@anhcotran

Tanka kosa najčešće se povezuje s neizbježnim i nepopravljivim beživotnim izgledom. Iako naizgled daleko od voluminoznog efekta koji daje prirodno valovita i gusta kosa, tanka kosa može biti zahvalnija za održavanje od bilo kojeg drugog tipa kose i pritom izgledati lepršavo i voluminozno. Tajne predivne frizure iza svake tanke kose nalazi se u savršenom rezu. Kako bi stvorili izgled voluminozne kose na tankoj kosi, ona, prije svih proizvoda koji stvaraju i zadržavaju volumen u kosi, mora biti oblikovana na pravi način. U nastavku vam donosimo nekoliko trendi frizura i tehnika koje će u nekoliko rezova oživjeti svaku tanku kosu i magično joj dati prirodan volumen.

DUGA KOSA SA ŠIŠKAMA

@salsalhair

@salsalhair

Jedna od najpopularnijih frizura za tanku kosu inspirirana je sedamdesetim godinama i spoj je neurednih, malo dužih šiška i duge, stepenasto ošišane kose. Kako bi dodatno naglasili volumen koji stepenasti rez unosi u dugu, tanku kosu, uz pomoć pegle za kosu ili figara dodajte nekoliko blagih valova.

POLUDUGA KOSA S KRAĆIM PRAMENOVIMA OKO LICA

@sukiwaterhouse

@sukiwaterhouse

Poluduga kosa na tankoj kosi svoje će najvoluminoznije lice otkriti dodate li joj tek nekoliko kraćih pramenova oko lica, tanje, duže šiške na stranu i malo spreja za teksturu ili praška za volumen na tjemenu.

ASIMETRIČAN SLOJEVIT LOB

@anhcotran

@anhcotran

Jednako popularan i prilagodljiv poput nešto kraćeg boba, lob je jedna od rijetkih frizura koja pristaje svakom tipu kose i obliku lica. Dok će ravan rez odlično funkcionirati na gušćoj kosi, tankoj će kosi pristajati stepenasto ošišani lob blago asimetrične linije. Dok će stepenasto šišanje kosi dati volumen, asimetrična linija pobrinut će se za dodatnu dinamičnost ove svestrane frizure.

FRENCHIE BOB

@taylorlashae

@taylorlashae

Tijekom desetljeća bob je zadržao status jedne od najpopularniji frizura što ne čudi s obzirom na to da ta jednostavna frizura do brade ili malo ispod nje odlično pristaje svima. Dok će oni s gušćom kosom težiti što duljem bobu ili odabrati njegovu dužu lob verziju, tanka kosa bit će savršena za kratki bob do brade. Inspirirajte se Parižankama i dodajte mu kraće guste šiške za chic izgled.

PIXIE CUT

@tavigevinson

@tavigevinson

Jednostavna kratka frizura s kraćim ili dužim šiškama odličan je izbor za one s ravnom i tankom kosom. Osim što će unijeti maksimalnu jednostavnost u svakodnevnu brigu i njegu vaše kose, pixie cut dužina pobrinut će se da uvijek, uz minimalno truda, imate sređenu i urednu frizuru.

DINAMIČNOST PRAMENOVA

@anhcotran

@anhcotran

Iako će šišanje donijeti najznačajniju i najefektniju promjenu svakoj, pa tako i tankoj kosi, dojam voluminoznosti i dinamičnosti može se postići i tankim pramenovima u nekoliko nijansa svjetlijoj boji. Bilo da se odlučite za klasične tanje ili deblje pramenove, ombre ili sombre, layage ili trenutno najpopularniju balayage tehniku bojanja pramenova, igra pramenova na vašoj će kosi stvoriti naizgled dinamičnu teksturu i dojam većeg volumena.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori