Frizure koje Francuskinje obožavaju i nekoliko načina kako ih postići

Frizure koje Francuskinje obožavaju i
nekoliko načina kako ih postići

@sabinasocol

Kad govorimo o svijetu ljepote, mnogima prvo na pamet padnu upravo Francuskinje jer se uz njih uvijek veže poželjan je ne sais quoi, odnosno imaju “ono nešto” čemu teže žene diljem svijeta. Isti je slučaj i s frizurama jer i s najjednostavnijom i najnonšalantnijom frizurom izgledaju elegantno, a istovremeno ležerno. U povijesti su se brojne Francuskinje poput Jane Birkin, Caroline de Maigret i Brigitte Bardot istaknule kao ultimativna inspiracija za novu frizuru, a ovog smo puta izdvojili pet najpopularnijih frizura koje Francuskinje vole, ali i osnovne proizvode koji se trebaju naći u polici na kupaonici ako ih želite postići.

Collarbone bob sa šiškama

@jeannedamas

Bob je apsolutni “vladar” kad je riječ o frizurama te njegova popularnost ne poznaje trendove i godišnja doba. Ono što se jedino mijenja njegove su dužine, a Francuskinje su svojeg favorita pronašle u collarbone bobu, odnosno bobu dužine do ključne kosti kojeg preporučuju i frizeri jer je jednostavan za održavanje, a kosa se i dalje može stilizirati u praktičan rep. Posebno chic izgleda u kombinaciji sa šiškama, a to su prepoznale i Francuskinje koje collarbone bob obožavaju jer daje volumen kosi, a u tome im pomaže i korištenje šampona za suho pranje kose s kojom kosa izgleda prirodno volumiozna, bez da je uloženo mnogo truda.

Klorane Oatmilk šampon za suho pranje kose

Dugačka kosa sa šiškama

@louisefollain

Inspiraciju za ovu frizuru Francuskinje su posudile od Jane Birkin, a dugačka kosa s različitim vrstama šiški, od gustih do curtain bangs, pristaje različitim tipovima lica pa se frizura često može vidjeti na pariškim ulicama. Za stiliziranje je neophodan sprej za kosu koji će je zaslušan za chic i pomalo neuredne valove u kosi koji baš nikad ne izlaze iz mode.

OUAI Haircare Wave Spray

Messy bob

Francuskinje
@leabonleabon

Osim dugačke kose, popularan je i kraći bob koji se sve želja sve više Francuskinja kad dođu u frizerski salon. I ovakav bob nosi predznak messy, a frizeri kažu kako ova frizura ima brojne varijacije pa svatko može odabrati varijantu koja najviše odgovara tipu lica. Ako želite mladenački izgled, uvijek se možete poigrati sa šiškama, a u prilog popularnosti ide i činejnica da je kratki bob iznimno lagan za održavanje. Jednostavnom održavanju pripomoći će i krema za stiliziranje koja se nanosi prije sušenja kose.

Francuskinje
Living Proof No Frizz Nourishing Styling Cream

Messy dugački valovi

Francuskinje
@eleonore.leojeanne

Messy valovi nisu rezervirani samo za kratku kosu, već su dobrodošli i na dugačkoj. Frizeri kažu kako se kroz ovakvo stiliziranje kose “provlači” tipičan pariški vibe jer Francuskinje ne vole izgledati kao da su mnogo vremena utrošile stilizirajući kosu, već je ideja pronaći savršenu ravnotežu između messy valova i seksepilnog looka. Ako se odlučite za ovakvu frizuru, u beauty rutinu ubacite regenerator za kosu koji će pomoći kovrče održati zdravima i lijepima.

Francuskinje
Moroccanoil Intense Curl Cream

Kratki bob sa šiškama

Francuskinje
@taylorlashae

Postoji li frizura koja je više “francuska” od – french boba? Ona se ovog ljeta istaknula kao jedna od najtraženijih frizura, a njezina će se popularnost nastaviti i u zimskim danima. Najbolji opis ove frizure upravo je “savršeno-nesavršena”, a ključ se nalazi u razbarušenosti i bogatoj teksturi koja se može postići i uporabom voska. Prednost frizure je ta što ne zahtijeva mnogo brige i proizvoda za stiliziranje, osobito ako ste sretnica s kvalitetnom i gustom kosom. Dovoljno je tek osušiti kosu na prirodan način i stilizirati vrhove kose na željeni način, a poželjno je i dodati malo ulja na vrhove.

Francuskinje
Ouai Matte Pomade

Foto: Instagram, Cult Beauty, Look Fantastic, Net a Porter,

Učitati još
Zatvori