Frizura iz 90-ih koja je ponovno u trendu i tako je jednostavna za napraviti!

Frizura iz 90-ih koja je ponovno u trendu i
tako je jednostavna za napraviti!

Sjećate li se kad je bilo cool podijeliti kosu točno po sredini glave i isplesti pletenice od prva dva pramena koji padaju uz lice, a ostatak kose začešljati unatrag? Pa, ova frizura iz 90-ih ponovno je u trendu. Međutim, doživjela je moderan preokret koji ju je učinio još boljom od originalne verzije. Margot Robbie samo je jedna od brojnih celebrityja koji su već isprobali ovu frizuru, a koja je razlika između inačice iz 90-ih i ove modernije verzije? Danas ova frizura ima jedan mali, ali bitan pomak. Naime, pletenice ne ispletete do vrhova pramenova, one završavaju na dvije trećine puta niz pramen kose, bez vidljivog kraja i bez vidljive gumice za kosu.

Frizura iz 90-ih koja je zaživjela i na modnim pistama

Ova vrsta pletenica je vrlo popularna. Radi se o trendu koji ćemo sve češće moći vidjeti, a to su predviđala i brojna modna imena. Tako su ovu frizuru uključili u svoje modne revije brendovi poput Max Mare i Palm Angels za kolekcije jesen/zima 2020. godine. Tada je i Bella Hadid viđena s ovom jedinstvenom frizurom koju je nosila savršeno. To je zabavan, ženstven i originalan detalj, a eksperimentiranja s kosom nikad nije dovoljno, zar ne? Dodajte i vi ovakav detalj svojoj frizuri kako bi ju začinili i isprobali nešto novo. U nastavku vam donosimo detaljni vodič za to kako kreirati ovaj look.

Kako rekreirati ovaj trend mini pletenica?

Ova frizura najbolje će izgledati ako prvo izravnate i zagladite svoju kosu. S obzirom na to da trenutno vlada trend oversized odjeće i puf rukava, ravna kosa će savršeno upotpuniti takve odjevne komade. Upravo zato svoju vlažnu kosu prvo osušite sušilom kako biste zagladili sve one sitne vlasi. Nakon toga na kosu nanesite serum za sjaj. Tako će vaša frizura trajati duže i izgledati ljepše. Potom peglom za ravnanje kose prođite kroz nju kako biste osigurali da je zaista glatka. Pošpricajte malo laka za kosu po vrhovima svojih prstiju prije nego što izdvojite dva centimetra širok pramen kose sa svake strane razdjeljka, uz lice. Odvojite svaki pramen na tri manja dijela i počnite plesti. Bonus savjet: Obavezno držite ruke što bliže licu, bez podizanja, kako biste spriječili dodavanje volumena u korijenu pletenice.

Osigurajte krajeve pletenica na jedan od tri načina. Prva opcija je ta da upotrijebite prozirnu elastičnu gumicu za kosu. Druga mogućnost je ta da gustim češljem začešljate krajeve pletenica prema gore, kao kad tapirate kosu, kako biste ih zadržali na mjestu bez upotrebe gumice. Treća opcija je ta da na nekoliko sekundi držite peglu za ravnanje kose odmah ispod pletenice kako biste ju zapečatili uz pomoć topline. Na samom kraju sve možete dodatno učvrstiti lakom za kosu. Ovaj jednostavan detalj će uistinu oživjeti vašu frizuru, a potrebno vam je samo nekoliko sekundi za izradu.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori