Koje frizure i boje kose Hrvatice najviše biraju ove jeseni?

Koje frizure i boje kose Hrvatice
najviše biraju ove jeseni?

Frida Hair Salon, najtraženije boje kose i frizure za jesen 2020.

Jesen je i službeno stigla u naše gradove, a frizerski saloni posljednjih tjedana imaju pune ruke posla s jesenskim makeoverima u kosi. Nas je zanimalo koje su transformacije trenutno najtraženije, koje frizure Hrvatice najradije biraju i za koje se trendi boje kose odlučuju. Sve nam je otkrila Marina Ivanković, frizerska stilistica i vlasnica zagrebačkog Frida Hair Salona, koji već nekoliko godina na adresi Iblerov trg 5 brine o kosi brojnih Hrvatica.

  • Koje su najtraženije usluge u vašem salonu ove jeseni?

Klijentice ove jeseni najviše traže bojanje cjelokupne kose u tamnijim i toplijim tonovima, bakreni i zlatni sjaj su svakako i dalje popularni. Pramenovi se najčešće koriste kako bi osvježili lice pa ih nanosimo na prednji dio kose ili na vrhove. Naravno nakon ljeta, uvijek preporučamo našim klijenticama i tretmane koji dubinski hidratiziraju kosu kako bi je nahranili nakon ljeta i pripremili za zimu. S obzirom da zimi dosta vremena provodimo u zatvorenim grijanim prostorima, a gijanje isušuje i kožu i kosu, njega kose je vrlo važna.

Frida Hair Salon, najtraženije boje kose i frizure za jesen 2020
  • Koje se boje najviše traže? Je li se kristalizirao neki poseban trend po tom pitanju?

Svakako boje toplijih nijansi, boja kave i lagani bakreni tonovi.

Novi trend među mlađom populacijom je svakako “underdye”, riječ je bojanju donjeg dijela kose na zatiljku u boju različitu od one na ostatku glave. Tako ćete primijetiti kako je trenutno na Tik-Toku hit modro plava boja kose ispod, primjerice, crne boje.  

Također, trend koji se provlači od početka ljeta, a još uvijek je aktualan su pramenovi pod nazivom “face frame”; svjetliji pramenovi uz lice.

Frida Hair Salon, najtraženije boje kose i frizure za jesen 2020
Underdye
  • Koje tehnike bojanja kose su najpopularnije – ili vama najdraže i zašto?

Tehnike bojanja svakako volimo prilagoditi tipu klijenta. Najviše volimo vidjeti kada klijent dobro nosi svoju frizuru… Tehnike bojanja uvelike ovise o godišnjem dobu, trendovima, tipu osobe i stanju kose, a prema tome svakako volimo prilagoditi frizuru za svakog klijenta.

Najtraženiji tonovi su bež (bez primjese žutih nijansi), nježno ljubičaste, prirodno plave kose i prirodno srednje smeđe, bez neprirodnih bakrenih odsjaja u kosi kroz cijelu godinu.

  • Duljina kose koja se najviše nosi ove jeseni? Vladaju li i dalje bob i lob ili kosa postaje sve duža?

Long bob i layers su najpopularnija šišanja ove jeseni.

Lagani volumen i postepene poluduge kose već su dugo zanemarene pa tako sada poprimaju svoje prvo mjesto prema željama klijenata.

Kratki bob počeo je polako izlaziti iz mode pa tako klijenti polako puštaju kosu i sve su traženiji postepeni i lepršavi pramenovi oko lica.

  • Kako vaše klijentice najviše vole stilizirati svoju kosu ove jeseni – na ravno, valove…?

Stiliziranje ove jeseni polako odlazi u drugi plan te klijenti sve više traže jednostavne i brze usluge, ali i frizure koje mogu i sami doma jednostavno održavati. 

Sve više klijenti traže prirodno posušenu kosu, blago stiliziranu. U nedostatku svečanosti tako i neke dizane frizure i kruti valovi postaju nezanimljivi. Sve se više koriste ukrasi u kosi, kao i scrunchies gumice za kosu i razne trake, a mi našim klijentima nudimo i Frida gumice za kosu koje pružaju bezbroj mogućnosti za atraktivne frizure koje svatko može doma sam napraviti.

Foto: Frida Hair Salon

Učitati još
Zatvori