Franka Batelić za Journal o svojoj glazbi, najnovijem poslovnom pothvatu i obiteljskom životu
Franka Batelić za Journal o svojoj glazbi, najnovijem poslovnom pothvatu i obiteljskom životu

Franka Batelić za Journal o svojoj glazbi, najnovijem poslovnom pothvatu i obiteljskom životu

Franka Batelić na malim ekranima prvi puta se pojavila još 2007. godine kada je nastupala i pobijedila u talent showu Showtime. Od tada ona je poznato lice koje niže glazbene, a u posljednje vrijeme i poduzetničke uspjehe. Nju ste, također, mogli gledati i kao članicu žirija u emisiji Ples sa zvijezdama, gdje se promaknula kao ona vječito optimistična figura koja je u svakom nastupu pronašla nešto dobro.

No vratimo se na ono što je povod ovom intervjuu, Frankin beauty brend – Frankly good. Za početak Franka je izbacila ruževe, tretman za usne, maslac za skidanje šminke, boce za vodu i spužvice za čišćenje lica. A kako se nosi sa svim svojim ulogama otkrivamo u nastavku.

Franka Batelić

‘Glazba je uvijek broj jedan’

  • Znamo Vas po Vašoj glazbi i angažmanu u Plesu sa zvijezdama, ali malo tko je znao da planirate zaplivati u beauty vodama. Kako se to uopće dogodilo, koji je to bio switch kada ste odlučili pokrenuti svoj beauty brend?

Glazba će uvijek biti broj jedan na listi mojih prioriteta i najveća ljubav. Na nju se prirodno nadovezuje i ples, pa tako i moj angažman u Plesu sa zvijezdama na Novoj TV. Do ideje za pokretanje beauty brenda je došlo vrlo spontano, na snimanju kampanje u Istri. Kad god sam na nekom snimanju, uvijek mi moraju popravljati ruž, mislim da nisam niti svjesna koliko sam ih do sada pojela. Iz toga se zapravo rodila ideja o ružu za usne koji će biti postojan, a lagan i koji će usne ujedno njegovati, jer to su karakteristike koje oduvijek tražim u ruževima.

Tri godine od ideje do realizacije

  • Kako ste birali prve proizvode koje ćete lansirati? Koliko je sve to trajalo, od ideje do realizacije?

Prije gotovo tri godine započelo je ovo naše putovanje i to s idejom o ruževima za usne, nakon čega se prirodnim slijedom razvila ideja i o ostalim proizvodima. Oni spajaju moju javnu i privatnu stranu života. U privatnom životu ruž ili sjajilo za usne su neizostavan dio moje make up rutine, dok su njega usana i lica nešto čime započinjem i završavam svoj dan. To su moje svakodnevne rutine, mojih pet minuta koje posvetim sebi i nakon kojih se bolje osjećam. Naravno, obavezne su i zdrave navike, kvalitetna prehrana i dovoljna količina vode kroz dan.

Franka Batelić

Najpopularniji Frankly good proizvod

  • Koji je Vama najdraži proizvod i najdraža nijansa Frankly ruževa?

Svaki je proizvod poseban na svoj način i svakome želimo posvetiti jednaku količinu pažnje. Ali, ono što smo primijetili u zadnjih mjesec dana je kako je Poppy field ruž za usne glavni favorit među našim habulous kupcima. Za njega smo dobivali najviše upita na društvenim mrežama i prije nego li smo krenuli s web shopom. Naravno, tu su i nude nijanse koje svi obožavaju – Dune Shimmer, Fantin Latour i No Makeup Makeup! Moram priznati da sam jedva čekala reakcije na Milky splash, maslac za skidanje šminke, koji mi je u dnevnoj rutini već duže vrijeme i zaista sam sretna da su ga ljudi prepoznali i uvidjeli koliko je odličan, jer zaista skida svu šminku i nečistoće s lica, a koža ostaje meka i glatka.

Franka Batelić o svojoj skincare rutini…

  • Koji je Vaš san za Frankly? Postoji li jedan proizvod koji Vam je ideal i koji biste voljeli lansirati?

Želimo da Frankly good proizvodi budu neizostavan dio svakodnevne beauty rutine; da stvaramo i širimo našu habulous zajednicu. Želimo biti potpora svakoj osobi koja je na putu zdravih navika, jer znamo koliko ih se ponekad teško pridržavati. Što se tiče budućih planova, trenutno ne mogu izdvojiti niti jedan proizvod kao ideal. Ako ću se voditi istim pristupom kao s ovom prvom linijom, onda će to biti neki proizvod u kojem ću spojiti sve potrebe i želje – svoje, ali i želje habulous zajednice koju itekako slušamo i kojoj vjerujemo.

  • Kako izgleda vaša skincare rutina? Koji su proizvodi must have?

Trenutno, uz sve obaveze koje imam, moja skincare rutina je vrlo jednostavna, jer imam vremena samo za beauty rutine u svojoj kupaonici. Moji dani ne prolaze bez čišćenja lica s Milky Splash maslacem za uklanjanje šminke, kreme i seruma za lice, malo korektora s kojim pokrijem podočnjake. Na kraju svega dodam još malo ruža za usne i Milky Smoother tretman i primer za usne koji mi odmah poprave raspoloženje.

Franka Batelić

‘Ne bih ništa mijenjala’

  • Frankly trenutno je u fokusu, ali tu je i Vaša glazbena karijera, stalna snimanja te obitelj. Kako to sve usklađujete i koliko je zapravo bio velik skok s jednog na dva djeteta? Neki kažu da im je to bilo jednostavno, dok drugi tvrde da je drugo dijete potpuno drugačije iskustvo. Kakav ste roditelj mislili da ćete biti, a kakav ste zapravo? Koliko su djeca promijenila tu percepciju?

Pronaći ravnotežu između posla, obitelji i obveza je izazov, ali važno mi je provoditi kvalitetno vrijeme s obitelji. Od kad smo dobili Gretu, sve se promijenilo. Je li lakše ili teže? Teško je procijeniti, zato što me ipak prvo dijete koliko toliko pripremilo za majčinstvo, dok je drugo donijelo neke nove izazove. Posebno je izazovno jer su oboje još mali i zahtijevaju moju pažnju. Neću lagati, ima dana kada ne znam kud bih prije sa sobom i s djecom. Ali kada sve prođe i kada se sve zbroji, ne bih ništa mijenjala. Uživam u majčinstvu i u svakom trenutku sa svojom obitelji.

‘Svojoj djeci savjetovala bih da ne brzaju i da uživaju’

  • Kada smo već kod djece, što biste poželjeli svojoj djeci i koje savjete biste im dali?

Želim da izrastu u dobre i sretne ljude, bez obzira na to čime se budu bavili i gdje god oni bili na svijetu. Želim ih od početka naučiti da uživaju u svakom trenutku zato što i one “loše” stvari koje se dogode – prođu. One su nam samo lekcije za neke bolje stvari koje će tek doći. Dakle, neki glavni savjet je da ne brzaju i da uživaju.

  • Hoće li Frankly good sada postati vaša glavna preokupacija ili će to i dalje biti Vaša prva ljubav – glazba? Kako mirite te svoje dvije strane – kreativnu gdje je Franka Batelić glazbenica i ovu poslovnu gdje je Franka poduzetnica?

Mislim da se glazbe nikada neću odreći! Ona je u meni zauvijek! Većinom sam najkreativnija kada se povučem malo u sebe. Tek tada sve svoje misli i emocije mogu prenijeti u pjesmu. Dok ne dođe taj trenutak, sada je “živa” tu je i ova moja druga strana koja radi nešto potpuno novo i uzbudljivo, uz odličan tim – Sinišu i Jasenku prvenstveno, ljude kojima vjerujem i uz koje je lakše održavati balans između glazbe i poduzetničkih voda.

‘Istra je moj dom i inspiracija’

  • Imate li neku neostvarenu želju po pitanju glazbe?

Život me naučio da je sve moguće, ali i kako se sve može promijeniti u trenu, zato nemam nekakvih posebnih želja. Imam svoje snove i radim marljivo na njima da se ostvare, korak po korak. Svaki dan postavljam si male ciljeve koji me vode prema tome.

  • Nekako vas Istra uvijek vuče natrag, koliko se razlikuje život tamo i u Zagrebu? Je li svaki put u Istru kao mali reset?

Uz Zagreb vežem sve svoje svakodnevne poslovne i privatne obaveze, ali i svoju obitelj. Volim naše male zagrebačke rutine poput šetnji ili odlaska u park. Ali kada zaželim malo sporiji tempo i mir, onda je tu moja Istra. Ona je moj dom, moja inspiracija, tamo sam odrasla i to je moje sigurno mjesto na kojem mogu uzeti predah od svih aktivnosti i resetirati se.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori