Ideje za francusku manikuru ove jeseni

Kada je riječ o trendovima u manikuri, oni se mijenjaju strelovitom brzinom, no konstanta koja ostaje i uspješno odolijeva toku vremena jest francuska manikura.

Čak i ako ju nikada niste nosile, sigurno već dobro znate da je riječ o neutralnom i ne pretjerano naglašenom stilu manikure, koji je decentan i ide doslovno uz sve. Pretpostavlja se da se pojavio u 30-im godinama prošlog stoljeća, a je li doista riječ o francuskom izumu, zbog čega se naziva francuskom manikurom, također nije 100% poznato. Neki govore kako su francusku manikuru osmislile vječno stylish Parižanke i tako učinile ‘nude’ bazu nokta s bijelim vrhom svojim zaštitnim znakom, dok drugi tvrde da iza ovog stila stoji ni manje ni više no Max Factor, koji je riječ ‘francuska’ nadodao zbog efekta, jer ipak svi vole sve što Francuskinje nose i rade.

Objavu dijeli Klaudia💄 (@beautykissx)

Otkud god je naposljetku došla, činjenica je da se francuska manikura zadržala sve do danas. Iako mnogi govore kako je riječ o zastarjeloj i demode manikuri, onakvom kakvom ju pamtimo kada su nokti imali sada vrlo neprivlačne, debele bijele vrhove, french manikura i dalje je jedna od najtraženijih usluga u nail salonima, za svaki dan, a naročito za vjenčanja. Elegantna je to opcija koja sada dolazi u nježnoj ružičastoj i bež boji, te se može nositi od posla do crvenog tepiha. Francusku manikuru također nose žene svih godina.

Ono što se mijenja u njenom slučaju je način izvedbe; sada su bijeli vrhovi noktiju mnogo manji i decentnije izvedeni te nisu toliko upadljivi. Osim toga, bijela boja se može zamijeniti bilo kojom drugom, pa možete dobiti french manikuru u nekoj živoj boji poput ružičaste ili joj se mogu dodati efekti sa zlatnim glitterom. Uz nju se vežu i trenutno vrlo popularni, ombre nokti u bademastom obliku, koji gradirano prelaze iz bež u bijelu boju, a te se boje stapaju u jednu efektnu, ali i elegantnu manikuru. Još prijedloga donosimo u nastavku!

Objavu dijeli Ecem ✨ (@ojecem)

0