Našli smo besplatni alat s kojim baš svaki put možete pronaći svoju idealnu nijansu pudera
Našli smo besplatni alat s kojim baš svaki put možete pronaći svoju idealnu nijansu pudera

Našli smo besplatni alat s kojim baš svaki put možete pronaći svoju idealnu nijansu pudera

Ako se šminkate, na dnevnoj bazi ili samo za posebne prigode, jasno vam je koliko teško je naći svoju nijansu pudera. Još veći problem nastaje kada na policama drogerija ne možete naći puder koji inače koristite pa morate pribjeći drugim opcijama. Tada ponovno kreće isprobavanje raznih nijansi, a velika je vjerojatnost da ćemo kupiti krivu. Srećom postoji rješenje i za to. Radi se o sranici Findation, na kojoj možete naći odgovarajuću nijansu pudera ovisno o tome koju ste dosad koristili.

Naime, Findation funkcionira vrlo jednostavno. Trebate samo odabrati brend i nijansu pudera ili korektora koju ste dosad koristili. Dobro je unijeti i jedno i drugo, da date što više informacija. Ovisno o tome, na stranici će vam se izlistati nijanse drugih brendova koje odgovaraju onoj koju ste koristili dosad.

Stoga, ako je vaš puder povučen iz prodaje ili ga jednostavno nigdje nema, ova stranica idealan je saveznik. Što više proizvoda, koje ste koristili do sada upišete na početku, to će match biti točniji. Osim što traži vašu savršenu nijansu, na ovoj stranici kraj pudera i korektora piše i koji su povučeni, tako da ćete vjerojatno saznati i zašto više ne možete naći neki proizvod u drogerijama.

Naravno, nećemo se praviti da najtočniji način biranja proizvoda nije taj da ga isprobate uživo, ali ako za to nemate vremena i želite samo uletjeti u trgovinu, kupiti puder i nastaviti sa život, zašto ne probati Findation?

Kako izabrati pravi puder?

Ako ste skloniji biranju pudera uživo, evo i kratkog vodiča kako naći svoju nijansu. Najprije trebate znati svoje podtonove, oni mogu biti hladni, topli ili neutralni. Većina nijansi na puderima označena je zbog toga slovima N – neutral, W – warm i c – cool. A kako znati svoj podton? Jednostavno je, pogledajte žile na zapešću, ako su plave vaš podton je hladan, ako su zelene, topao je, ako vidite i plave i zelene, onda vam je podton neutralan. Također, ako je moguće, puder isprobajte na licu, a ne na ruci, kao što često znamo raditi.

FOTO: Instagram (@charluckyy, @youglowgrrl)

Učitati još
Zatvori