Dugotrajni trik za guste i lijepo oblikovane obrve

Dugotrajni trik za guste i
lijepo oblikovane obrve

Beauty stručnjaci će se složiti kako su obrve ukras lica. One doprinose izražajnosti i upečatljivosti pogleda svake osobe. Pravi odabir boje i oblika obrva pomlađuje i uvelike doprinosi stilu svake žene. Stoga je važno napraviti odabir koji najbolje odgovara licu, tenu i kosi kako bi se postigao željeni efekt. Ono što se želi postići je prirodan izgled.

Guste i lijepo oblikovane obrve

Guste, pravilne i lijepo oblikovane obrve posljednjih nekoliko godina san su brojnih dama i potpuno su u zaborav bacile dugogodišnji trend tankih obrva. Brojne su metode kojima se može postići efekt lijepih i njegovanih obrva koje će cjelokupnom izgledu dati šarm i definiciju. Sve su popularniji tretmani japanskog iscrtavanja, oblikovanje voskom, threading itd. No, sve se više žena koje nemaju vremena za odlazak kod kozmetičarke odlučuje za bojanje obrva u vlastitom domu.

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo) on

Bojanje obrva kod kuće

Za bojanje kod kuće, potrebni su set za bojanje obrva, malo spretnosti i koncentracije. Cjelokupni tretman traje desetak minuta, a u svakodnevnoj beauty rutini uštedjet će vrijeme.

U prvoj fazi popunjavanja i bojanja obrva morate biti sigurne da su vam obrve potpuno čiste, odnosno da na njima i na koži nema nikakvih make up proizvoda. Potom nanesite tanki sloj vazelina. Potom promiješajte boju za obrve. Najbolja je preporuka to učiniti u keramičkoj posudici. Za smjesu koja se dobije važno je da je kremasta i da se lako nanosi.

Nježnim pokretima četkice boja se razmazuje u smjeru rasta dlačica. Nakon postizanja željene nijanse, ispere se vodom, a potom slijedi oblikovanje obrva. Sve dlačice koje su višak uklanjaju se pincetom, a za uredan efekt možete si pomoći i škaricama ukoliko su neke dlačice predugačke. Ovo je jedna od novijih metoda koja ne šteti koži ni dlačicama.

Važno je prije svega provjeriti jeste li alergične na boju kako ne biste izazvale neželjene reakcije. Ako niste i nema straha od bojanja, vaše obrve će postati zanosne i lijepe, a cjelokupni dojam bit će i više nego savršen.

Tekst: Dijana Ljubanović

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori