Što je dry cut – usluga koju žene sve češće traže u frizerskim salonima?
Što je dry cut – usluga koju žene sve češće traže u frizerskim salonima?

Što je dry cut – usluga koju žene sve češće traže u frizerskim salonima?

Trendovi u svijetu frizura konstantno se mijenjaju. Neke frizure poput boba su vječiti klasici i uvijek su in, ali sve ostalo se mijenja iz sezone u sezonu. Uz to se mijenjaju i boje koje su trendi, ove godine to su, recimo, prirodnije nijanse. Osim samih frizura mijenjaju se i tehnike šišanja, pa je tako jedna od trenutno najtraženijih dry cut.

No o čemu se tu zapravo radi i što žene žele kada to traže od svojih frizerki i frizera? Radi se doslovno o tehnici šišanja na suho. Većinom ju žene traže kada žene odrezati šiške i razlog za to je vrlo jednostavan. Naime, tajna ove tehnike je da odmah vidite kako će frizura izgledati.

Zašto baš dry cut?

Naime, sa suhim šišanjem navodno je lakše pogoditi pravi oblik i dužinu šiški. Zapravo je logično jer nam se kosa drugačije ponaša kada je suha i kada je mokra. Također, prilično drugačije izgleda. Dio frizera dry cut radi tako da najprije operu kosu i odrade osnovno šišanje, nakon toga kosu osuše i dovrše s dry cutom. Drugi, pak, kosu klijenticama uopće ne peru i odmah krenu šišati.

Dry cut nije ništa novo, u frizerskom svijetu taj pojam je poznat već neko vrijeme, ali sada proživljava renesansu. Razlog tomu je popularnost “wash and go” frizura, odnosno onih jednostavnih, kako samo ime kaže, s kojim možete oprati kosu, osušiti je i to je to, možete nastaviti s danom.

Dry cut izvrsna je opcija za sve ljude koji prirodno imaju teksture u kosi, dakle valove ili kovrče. S ovom tehnikom odmah vidite kako će se vaša kosa ponašati, kako će se pramenovi uviti. Ova tehnika nije za ljude koji imaju oštro i ravno odrezanu kosu, ovo je više opušteni pristup za sve koji žele lepršavu i razigranu frizuru.

Također, ovo je savršena tehnika ako želite onu shaggy frizuru iz 70-ih koja je trenutno mega popularna. Uz nju naravno idu i curtain šiške, a dry cut kao stvoren je za to.

FOTO: Instagram (@matildadjerf, @alliemaebb)

Učitati još
Zatvori