Drogerijski ulovi do 200 kuna koji rade jednako dobar posao kao i skuplji proizvodi
Drogerijski ulovi do 200 kuna koji rade jednako dobar posao kao i skuplji proizvodi

Drogerijski ulovi do 200 kuna koji rade jednako dobar posao kao i skuplji proizvodi

Svi mi volimo dobru kozmetiku, ali takva često i dosta košta pa biramo kada ćemo si ju priuštiti. Naravno, za neke stvari ne radimo iznimke, no kada nađemo dobar drogerijski dupe zašto to ne bismo iskoristili? Svjedoci smo da je u posljednje vrijeme sve više drogerijskih proizvoda jednake kvalitete kao i skuplje inačice istih i to nas prilično veseli.

Drogerijski proizvodi postali su kvalitetniji, trajniji i izdržljiviji. Popis njihovih sastojaka sve je bolji i sve je manje štetnih tvari u formulacijama. Osim toga, puno drogerijskih proizvoda je sada vegansko i nije testirano na životinjama, a to je uvijek plus.

Upravo drogerijski proizvodi često su naši favoriti. Tomu je tako jer naprosto dobro rade svoj posao, a koja je bolja kombinacija od proizvoda koji je dobar, a istovremeno cjenovno pristupačan. Ovi proizvodi savršen su dar za one koji žele počastiti sami sebe, ali super su ideja i ako imate neku frendicu koja je zaljubljenica u šminku i skincare.

U nastavku donosimo kompletnu rutinu sastavljenu od drogerijskih proizvoda do 200 kuna. Tu je skincare, baza za šminku, puderi, rumenila, sjenila, maskare i proizvodi za usne, sve smo pokrili kako bismo vam olakšali odabir.

Cleanser

Krenimo s jutarnjom skincare rutinom. Ona počinje cleanserom jer i ujutro prije šminkanja lice treba očistiti kako bi ono bilo spremno za nanošenje skincare proizvoda i šminke.

Serum

Nakon cleansera slijedi serum, a za jutro je odličan izbor onaj s vitaminom C. On kožu štiti od slobodnih radikala te smanjuje hiperpigmentaciju.

Hidratantna krema

Jedna od najbitnijih stavki zimske skincare rutine je hidratantna krema. Naime, zimi našoj koži najviše treba hidratacije zbog hladnog zraka vani i grijanja u zatvorenim prostorijama.

SPF

Na kraju jutarnje skincare njege dolazi SPF. Njega treba nanositi cijele godine, ne samo ljeti jer štetno sunčevo zračenje postoji i zimi.

Puder

Sada napokon krećemo sa šminkom. Prvi je na redu tekući puder koji je podloga za svu ostalu šminku. Bitno je da je dobar i izdržljiv.

Korektor

Nakon pudera slijedi korektor. On također mora biti postojan i mora imati dobru prekrivnu moć.

Kremasto rumenilo

Hit proizvod posljednjih mjeseci je kremasto rumenilo. Ono licu daje prirodnu boju i lijepo se stapa s kožom.

Puder u kamenu

Slijedi puder u kamenu kako biste šminku “setirali” i matirali.

Burjois

Highlighter

Ovaj proizvod će vašem licu dodati malo sjaja, a toga nikad previše.

Proizvodi za obrve

Obrve su okvir lica i bitno je da su lijepo oblikovane. Od proizvoda za oblikovanje tražimo da budu postojani i da potraju cijeli dan.

Sjenila za oči

Na redu su sada sjenila za oči. Ona su ključan dio svakog looka i određuju hoće li fokus biti na očima ili ne.

Zoeva

Maskara

Da zaokružimo cijeli look tu je maskara koja mora biti postajana, ne se razmazivati, preslikavati i trusiti.

FOTO: Instagram (@sofiabits, @christinanadin), Martimex, Cult Beauty,
Nivea, L’Oreal, Eccence, Catrice, Douglas, NYX

Učitati još
Zatvori