Dolphin skin: Kombinacija skincare i makeup trikova za postizanje svježeg i blistavog izgleda
Dolphin skin: Kombinacija skincare i makeup trikova za postizanje svježeg i blistavog izgleda

Dolphin skin: Kombinacija skincare i makeup trikova za postizanje svježeg i blistavog izgleda

Na internetu ne nedostaje trendova ljepote i viralnih skincare i makeup savjeta. Trenutno se nalazimo u beauty eri no makeup makeup look gdje umjesto ruževa za usne i pudera preferiramo balzame i tonirane kreme, pa su nam u fokusu prirodni i clean skincare trendovi. Dolphin skin podrazumijeva blistav, hidratiziran izgled šminke koja izgleda mokro. Dupini su poznati po svojoj, glatkoj koži koja reflektira svjetlost, pa otuda i dolazi naziv.

Što je to dolphin skin?

Smatra da se da je vizažistica poznatih holivudskih zvijezda Mary Phillips započela ovaj trend, no ipak ona ne pripisuje zasluge za ovaj trend. Iako, njezin prepoznatljivi dewy look poprimio je Dolphin skin naziv. ” Za razliku od drugih trendova za njegu kože poput glass skin, ovaj trend jednako je važan u njezi kože kao i u strateškom nanošenje i postavljanju makeupa. Možemo ga opisati kao ultra blistav, višedimenzionalan izgled koji koristi tehnike njege kože i tehnike šminkanja.

 

Prvi korak – skincare

Jedan od najvažnijih koraka kada je riječ o postizanju ovog trenda jest osigurati da vaša koža bude zdrava i hidratizirana. Potrebno je beauty rutinu započeti pilingom što rezultira glatkom, gotovo prozirnom površinom. Nakon pilinga, hidratantna maska koju ne možete ostaviti na licu samo pet minuta ključna je za postizanje dewy izgleda.. Na kraju, pripremite kožu suhim uljem kako biste dubinski hidratizirali kožu bez ostavljanja masnog izgleda. Dnevna SPF zaštita obavezna je nakon korištenja pilinga, ali i općenito, za održavanje glatke, blistave kože. Preporučuje se dnevna upotreba kreme koja sadrži najmanje zaštitni faktor 30.

Drugi korak – makeup

Ovaj se izgled najbolje postiže kada se proizvode nanosi u slojevima počevši od vaše rutine njege i pripreme kože. Koristite proizvode za ten koji hidratiziraju i imaju blistav završetak, a zatim pojačajte izgled proizvodima za posvjetljivanje kao što su balzami i ulja. Nakon što završite s pripremom kože, nanesite puder kao i obično. Najbolje je da proizvodi nemaju mat finiš, stoga upotrijebite glowy primer i lagane pudere ili tonirane kreme.

Ključno za postizanje dolphin skin izgleda

Ključ je u dodavanju sjaja na ciljanim područjima kako biste izgledali blistavo, a ne masno. Sjaj izgleda prekrasno na svim prirodnim visokim točkama lica. Dakle, sve verzije highlightera nanesite na vrh nosa, malo područje između obrva i sljepoočnice, vrhove jagodične kosti i na bradu. Trebali biste izbjegavati stavljanje highlightera oko nosa i čela.

Kada budete birali koje ćete proizvode koristiti, imajte na umu da se ovdje radi o onom mokrom, prirodnom sjaju, stoga preskočite sve proizvode s krupnim šljokicama ili glitterom. Zamijenite ih s balzamima i kremama s dewy finišom. Počnite s kremom ili tekućim highlighterom. Tajna je u dodavanju kristalno prozirnog balzama ili običnog prozirnog sjajila na vrh, kako biste postigli dolphin skin.

Foto: Instagram (@haileybieber)

Učitati još
Zatvori