‘Cupping’ je najnoviji viralni beauty trend za kožu koja je sjajnija i zategnutija no ikad

‘Cupping’ je najnoviji viralni beauty trend za kožu koja je sjajnija i zategnutija no ikad

TikTok beauty entuzijastice ne mogu se dovoljno zasititi trendovima i tehnikama koje obećavaju transformaciju kože u samo nekoliko trenutaka. Možemo reći da smo se i mi navukle na sve videe koji nam nude trikove s raznim benefitima za kožu. Trenutno je cupping lica trend koji je zauzeo središte pozornice. Sudeći po bezbroj tutorijala koji preplavljuju aplikaciju, rezultati su, u najmanju ruku, impresivni.

Što je cupping lica?

Iako je cupping trenutno hit na TikToku, ova tehnika nije nova. To je tehnika u kineskoj i bliskoistočnoj medicini koja je već stoljećima popularna. Na tijelu, cupping terapija uključuje stavljanje staklenih ili silikonskih čaša na mokru ili suhu kožu, što stvara učinak usisavanja kože. To dovodi krv na površinu kože i opušta mišiće te potencijalno smanjuje bol u leđima i vratu. Cupping lica je malo nježniji i uključuje mnogo manje čaše. U posljednje vrijeme ova tehnika postala je trend jer se smatra da silikonska ili staklena čašica izvlači hranjive tvari na površinu kože s ciljem postizanja zdravijeg izgleda. Na TikToku se čaše koriste u kombinaciji s proizvodima za njegu kože kao što su ulja, serumi ili maske, koji pomažu da one lako klize po koži.

Koje su prednosti cuppinga lica?

Slično kao i korištenje rollera od žada ili gua sha kamena, TikTokeri vole tehniku cuppinga lica za opuštanje napetih mišića, osobito duž čeljusti. Tvrde da koži pruža sjaj u kombinaciji s proizvodima za njegu kože koji sadrže sastojke poput vitamina C ili ulja šipka. Stručnjaci također preporučuju cupping lica za privremeno podizanje kože te za konturiranje i oblikovanje jagodica, kao i smanjenje natečenosti kože. Cupping lica također može pomoći smanjiti fine linije, bore i ožiljke te stimulira proizvodnju kolagena.

Kako isprobati tehniku cuppinga lica kod kuće?

Kako biste isprobali ovu tehniku, prvo će vam biti potreban set čašica koje su posebno kreirane za cupping lica, kao npr. Skin Gym Set. On uključuje dvije čašice za lice srednje veličine [za obraze, bradu i čelo] te dvije mikro-čašice, koje su kreirane za područje oko nosa, očiju i usana. Cupping lica najbolje funkcionira u kombinaciji s proizvodima za njegu kože tako da čašice mogu kliziti po koži bez trenja. Bilo bi vam vrlo teško koristiti čašice bez proizvoda jer bi vam stalno iskakale s kože. Stoga nanesite hidratantnu kremu, serum ili ulje kako biste mogli s lakoćom odraditi tretman.

cupping lica skin gym
Skin Gym Set za cupping lica

Stručnjaci napominju da bi vam ulja mogla začepiti pore i proširiti bakterije ako ste skloni prištićima i aknama. Stoga preporučuju serume s vitaminom C za cupping lica, ali i serume s hijaluronskom kiselinom koji su odlična opcija i korisni su za sve tipove kože. Održavanje kože zategnutom prilikom povlačenja čašice po licu je ključno. Isto tako, potrebno je stalno pomicati čašicu i nikako se ne zadržavati na jednom mjestu predugo. Nakon tretmana se preporučuje čišćenje lica. Potom samo slijedite svoju uobičajenu rutinu njege kože. Već nakon pet minuta tretmana bi se svako grčenje u vašoj čeljusti trebalo u potpunosti raspršiti. Nakon ukupno 10 minuta, osjećat ćete se kao da ste bili kod stručnjaka na profesionalnom tretmanu, a jedina razlika je cijena i činjenica da ne morate napustiti svoj dom.

Postoje li nuspojave DIY cuppinga lica?

DIY cupping lica ne bi trebao ostaviti nikakve tragove na vašem licu koji su tipični za profesionalni cupping tijela. Pogotovo ako koristite silikonske čašice, koje su nježnije prema koži. No, svejedno budite što nježniji prilikom tretmana kako biste izbjegli pucanje kapilara. Kao i kod svih novih alata i tehnika za njegu kože, budite pažljivi, pogotovo ako odaberete stakleni set čašica. Uz to, stručnjaci predlažu izbjegavanje ove tehnike ako ste izgorjeli na suncu ili ako je vaša koža nedavno bila izložena suncu. Isto tako, ako imate rozaceju, osjetljivu kožu ili aktivne akne, koža vam se ljušti i osjetljiva je, stručnjaci preporučuju da zasad odgodite cupping lica.

@jacquelinekilikita

I tried #facialcupping and it gave me a radiant, post-facial flush. Here are all the main skin benefits. #facecupping

♬ original sound – Jacqueline Kilikita

Foto: Instagram, Beauty Bay, TikTok

Učitati još
Zatvori