Ako vam je bob dosadan, Cub Cut je najtrendi frizura koju možete odabrati ovo proljeće
Ako vam je bob dosadan, Cub Cut je najtrendi frizura koju možete odabrati ovo proljeće

Ako vam je bob dosadan, Cub Cut je najtrendi frizura koju možete odabrati ovo proljeće

Proljeće smo nekako uvijek povezivali s novim frizurama, još u osnovnoj kada smo si dijelili čvrge nakon šišanja. Nova frizura nekako je postala poput svojevrsnog vjesnika proljeća, a to i ne čudi s obzirom na to da se proljeće smatra novim početkom. Baš tako se i mijenjanje frizure povezuje s velikim životnim promjenama i novim počecima. No koju frizuru odabrati ovog proljeća? Ako vam je klasičan bob, koji je ponovno jedan od najvećih trendova, dosadan, možete odabrati cub cut.

Radi se o frizuri koja je opuštenija, modernizirana verzija strogog boba. Dosad su ju već isfurale Jenna Ortega koju smo upoznali u seriji Wednesday, kao i Maya Hawke koju smo gledali u seriji Stranger Things. Zapravo ova frizura mlađa je sestra wolf cuta, koji je vladao 2022. godinom. Poveznica te dvije frizure očituje se i u njihovim imena, naime, cub je mladunac kako vuka (eng. wolf), tako i drugih životinja.

Što je zapravo cub cut?

Osim imenom wolf i cub cut frizure povezuje i njihova forma. Naime, radi se o postepenom, voluminoznom šišanju koje podsjeća na frizure koje su se nosile 70-ih. Cub cut savršena je kombinacija sofisticiranosti, koja dolazi s bob frizurom i francuske nonšalantnosti. Ova frizura naglašava obraze, često ima i curtain šiške koje stoje svima. Osim toga, lako ju je održavati jer što je razigranija, to je bolja.

Ova frizura miks je shag, wolf i bob frizura, zapravo svih onih koje su bile trendovi prošle godine. Popularnost ove frizure ne čudi jer je dobar izbor za sve teksture. Ona dobro izgleda na ravnoj kosi koju samo treba isfenirati, a odlično izgleda na valovitoj i kovrčavoj kosi s kojima zapravo ne morate ništa previše ni raditi osim što trebate naći prave proizvode za sebe.

Maya Hawke. Profimedia
Maya Hawke

Cub cut idealna je frizura za proljeće jer je jedna od onih s kojima svaki pramen ne treba biti na svojem mjestu. Kosu jednostavno razbarušite, sama tehnika šišanja izrazit će vašu prirodnu teksturu. Zapravo, ova frizura, što je raščupanija, to bolje izgleda.

FOTO: Profimedia

Učitati još
Zatvori