Chanel je upravo najavio povratak trenda koji će obožavati svi s plavim i zelenim očima
Chanel je upravo najavio povratak trenda koji će obožavati svi s plavim i zelenim očima

Chanel je upravo najavio povratak trenda koji će obožavati svi s plavim i zelenim očima

Chanel je davno “zacementirao” svoj status trendsetera i sve to dok se ni pod razno ne odriču svoje estetike. Osim vječne klasike koju imamo priliku gledati na njihovim revijama, Chanel je nadaleko poznat i po svojoj kozmetici. Tu su njihovi kultni ruževi, legendarni parfemi, skincare, ali i poznate palete s četiri sjenila. Upravo jedna takva paleta zvijezda je njihove kampanje.

Radi se o paleti Les 4 Rouges Yeux et Joues – 958 Caractere. U njoj se nalaze tri sjenila crvenih nijansi i jedno nude. Kao što smo već pisali, kada smo predstavljali njihove ruževe, Chanel u svojoj beauty kolekciji za proljeće i ljeto slavu crvenu boju. Stoga, odabir boja u ovoj paleti ne čudi. Fora je zapravo što se ove palete ne koriste samo na očima nego i na obrazima za monokromatski look.

Crveno sjenilo može izgledati super

I nemojte da vas crvene nijanse plaše. One mogu biti savršen saveznik za naglašavanje vaše boje očiju, pogotovo ako su one zelene ili plave. Chanel, pak, na svojim vizualima za ovu paletu najavljuje povratak velikog trenda iz osamdesetih, a to je rumenilo koje se stapa sa sjenilom. Točnije, ovdje je ovo crveno sjenilo naprosto naneseno van granica kapka. Prošireno je na jagodične kosti, a sve je zaokruženo njihovom kultnom maskarom u novoj crveno-smeđoj nijansi.

Takav monokromatski look možda izgleda zastrašujuće, ali jako je efektan. Naravno, ako inače ne nosite puno šminke, odlučit ćete se za malo decentniju verziju. Crvenu tako možete staviti samo na vanjski kut oka pa dodati malo tamnijeg eyelinera.

Usne kod ovakvog looka možete ostaviti neutralnima, s tek malo sjenila. Ako to nije vaš đir, možete ih i crvenim ružem povezati s ostatkom looka. Tu će se zgodno uklopiti jedan od Chanel crvenih nijansi. Obavezno usne i obrubite olovkom kako biste spriječili “krvarenje” ruža u sitne borice oko usana. Ako ste ikada željeli probati ovakav neki look, proljeće i ljeto savršeni su za to.

FOTO: Instagram (@chanel.beauty)

Učitati još
Zatvori