Cool frizure s modnih pista nosive i u stvarnom životu

Cool frizure s modnih pista nosive
i u stvarnom životu

Max Mara

Nova sezona znači i nove trendove, a jesen je oduvijek poznata kao uzbudljivo razdoblje u kojem s nestrpljenjem čekamo isprobati nove trendove te modne i beauty novitete. Iako inspiraciju često crpimo s društvenih mreža, ovog smo je puta potražili na modnim pistama i pogledali što su nam dizajneri pripremili za ovu jesen. Izdvojili smo nekoliko frizura koje je moguće nositi i u stvarnom životu – neke o njih idealne su za svakodnevne prigode, bez obzira na to radi li se o odlasku na posao ili ležernom druženju, druge su kao stvorene za otkačene izlaske, dok će nas neke, poput pletenica, vratiti u djetinjstvo i još jednom pokazati zašto je riječ o vječnom klasiku s kojim nikad nema greške.

Pletenice

Ulla Johnson

Ako nas pitate, pletenice baš nikad ne izlaze iz mode. Možda su svojstvenije ljetnim danima, no i u hladnijim sezonama mogu izgledati odlično, a čak se i cool kombinirati sa šeširama ili beretkama i time postići šarmantan look. Max Mara predlaže visoki rep isprepleten u pletenicu koji možete nositi u različitim prigodama, od teretane do ureda, a Ulla Johnson pletenice po strani. Najzanimljiviji prijedlog dolazi od strane luksuzne kuće Prada koja predlaže pletenice u stilu Wednesday Adams.

Lanci u kosi

Balmain

Rajfovi su već nekoliko sezona u centru pozornosti, no ove jeseni možete taj modni dodatak staviti na jednu novu razinu i beauty looku dodati malo rokerskog chica. Primjerice, umjesto klasičnog obruča za kosu odaberite onaj u obliku lanca. To je prijedlog modne kuće Balmain za ovu jesen, a umjesto obruča za kose, tanke lance možete uklopiti u niski rep i postići statement look za izlazak ili svečaniju prigodu na kojoj je dopušten otkačeniji dress code.

Christian Siriano

Ukrasi u kosi

Oscar De La Renta

Iako je Gabrielle Chanel davno savjetovala kako “treba skinuti jedan komad nakita sa sebe prije izlaska iz kuće”, ove sezone za kosu to jednostavno ne vrijedi. Baš suprotno! Jedino pravilo koje vrijedi je – neka bude raskošno pa je sad pravi trenutak da u kolekciju dodate različite kopče, ukosnice i špangice kojima ćete stilizirati kosu, bez obzira na to bila ona raspuštena, u repu ili punđi.

Teksturirana kosa

3.1 Philip Lim

Cik-cak frizura, odnosno popularno zvana “krimpana” kosa nekoć je bila itekako popularna, no onda je pomalo pala u zaborav. Međutim, ove nam se jeseni vraća u velikom stilu, no na malo drugačiji način. Hair stilisti predlažu krimpanu kosu, no da pritom ona ima nekoliko različitih tekstura, odnosno jedan dio kose neka ostane ravan, a drugi u cik-cak stilu.

3.1 Phlip Lim

Konjski rep

Mischka

Rep odavno nije više rezerviran samo za sportske prilike i ležerna druženja, nego je postao omiljen izbor i u svečanijim prigodama. Može se nositi na toliko načina – visoki, na sredini glave ili niski, ukrasiti ga interesantnim gumicama za kosu poput scrunchieja ili ga obaviti pramenom za kosu što izgleda jako elegantno.

Oscar De La Renta

Foto: IMaxTree

Učitati još
Zatvori