Clouding pramenovi novi su trend koji će zamijeniti balayage
Clouding pramenovi novi su trend koji će zamijeniti balayage

Clouding pramenovi novi su trend koji
će zamijeniti balayage

Kada je riječ o pramenovima, najpoznatija tehnika je zasigurno balayage. Daje low-key pramenove koji lijepo izrastu, no uvijek ih viđamo na curama s ravnom ili valovitom kosom. Oni s kovrčavom kosom, ipak ne moraju ispaštati jer postoji tehnika koja daje sličan efekt, a namijenjena je upravo kovrčavoj kosi. Riječ je o clouding pramenovima. Clouding je jako drugačija metoda od balayagea, ali daje slične rezultate pa ga možemo smatrati balayageom za kovrčavu kosu. Ako imate kovrčavu kosu, a želite joj dati mali pop of color, onda je clouding nešto što morate probati.

@katie.mhair

CLOUD METHOD ☁️✨ Today we learned the Cloud Method in specialty class for texture week. This is a great and efficient way to add brightness to curly hair!We love the sun kissed highlight look for our curly babe. I am so happy with how it turned out. Message me to book! 🖤🖤🖤 #paulmitchell #paulmitchelltheschool #curlyhair #curlyhairstyles #curlyhaircolor #curlyhairhighlights #cloudmethod #haircolor #hairstyles #cosmetologystudent #cosmetology

♬ original sound -

Što su clouding pramenovi?

Clouding pramenovi su jednostavni pramenovi i brza metoda isticanja teksture kovrčave kose kako bi se postigla sveukupna suptilna, ali dramatična promjena, s mekanim pramenovima i laganim ombre efektom. Clouding kose se radi bez ikakvih aparata i folije, frizer nanosi boju na kosu koristeći svoje ruke kako bi se boja dobro primila za pramenove. Ta ručna tehnika može potrajati i dva sata, bez vremena sušenja potrebnog nakon ispiranja proizvoda za posvjetljivanje. Pramenovi koji nastanu daju prirodan i osunčani izgled kosi, posvjetljujući je samo od sredine do krajeva, dok je korijen ili prirodne boje ili se oboja tamnijom kako bi pramenovi još više došli do izražaja.

Clouding je najbolji za one koji stalno imaju kovrčavu kosu, zbog scrunching tehnike koja se koristi pri nanošenju boje. Održavajući bazu tamnom i koncentrirajući većinu boje na vrhove, pomaže u bržem ‘otkrivanju’ kovrča. Stoga, ovu metodu ne bi savjetovali onima koji često ravnaju svoju kovrčavu kosu jer se boja nanosi na kosu kada je u prirodnom obliku.

Kako održavati clouding pramenove?

Kao i kod bilo kakvog bojanja ili stavljanja pramenova, potrebno je napraviti nekoliko promjena u svakodnevnoj rutini njege kose. Neovisno o tipu kose, teksturi ili boji, ova metoda ne uzrokuje nikakva oštećenja niti otpadanje. Pogotovo ako se uzdržava zdrava njega kose poput korištenja maski za kosu, ulja ili nekih drugih proizvoda. Prvo što trebate napraviti je zamijeniti vaš običan šampon i regenerator za one koji su namijenjeni obojenoj kosi. Zadnje što želite nakon ove metode je da vam kosa bude oštećena i da clouding pramenovi izblijede. Zbog toga je bitno koristiti proizvode za obojenu kosu kako bi kovrče ostale primjetne i svježe. A što se tiče održavanja osunčanog izgleda kose, svakih tri do šest mjeseci bi trebali otići na posvjetljivanje, a između toga je bitno odabrati ispravne proizvode pa smo vam olakšali potragu i pronašli najbolje za obojenu kosu.

Clouding pramenovi
šampon, John Frieda
Clouding pramenovi
regenerator, John Frieda
Clouding pramenovi
šampon, L'Oreal
Clouding pramenovi
regenerator, L'Oreal
Clouding pramenovi
krema, Virtue
Clouding pramenovi
regenerator, Oribe
Clouding pramenovi
leave-in tretman, Aveda
Clouding pramenovi
šampon, aveda
Clouding pramenovi
maska za kosu, Olaplex
Clouding pramenovi
regenerator, Phillip Kingsley
Clouding pramenovi
regenerator, Oribe
Clouding pramenovi
šampon, Mielle

Foto: Douglas, Cult Beauty, Mielle Organics, Instagram (@brunamarianii)

Učitati još
Zatvori