2020. obilježit će cool verzija popularnih pramenova iz razdoblja devedesetih

2020. obilježit će cool verzija popularnih
pramenova iz razdoblja devedesetih

@anhcotran

Kad govorimo o beauty hitovima devedesetih godina prošlog stoljeća, mnogima odmah na pamet padnu tzv. chunky highlights koje su trendseterice tad obožavale. Među najvećim obožavateljicama bile su sestre Mary Kate i Ashley Olsen, no upečatljivi pramenovi s vremenom su zamijenjeni sofisticiranijim i decentnijim verzijama poput balayagea. Međutim, s obzirom na to da se nalazimo u razdoblju kad nam se najveći hitovi osamdesetih i devedesetih godina vraćaju, samo u još boljem izdanju, došao je red i na chunky highlights.

Chunky highlights
@anhcotran

Frizerski stručnjaci i koloristi kažu kako su se chunky highlights vratili – “podebljani” pramenovi jakog kontrasta ponovno su zavladali među trendsetericama, no ovog puta dolaze u nešto decentnijoj verziji. Naglašavaju kako će ovakvi pramenovi dati dodatnu dimenziju u kosi, a dimenzija se najbolje postiže velikim razlikama u tonovima. Kao bazu preporučuju boju čokolade koja se onda upotpunjuje svjetlijim tonovima boje jantara ili maslaca. Ako vam se takav kontrast čini preodvažan, odlučite se za boju pijeska koje će u kosi izgledati sofisticirano.

Chunky highlights
@stylebylauren

Da bi ovakvi pramenovi izgledali što elegantnije, najbolje je, umjesto jakog kontrasta, odlučiti se za lagani prijelaz od tamnijeg prema svjetlijem pa će se time izbjeći “prugasti” efekt. Frizerski stručnjaci napominju da je ovakve pramenove jako bitno održavati između posjeta frizerskom salonu i to, prije svega, njihov sjaj. Na taj način će kosa izgledati čvršće, njegovanije i sjajnije, a pramenovi svježi i efektni.

Chunky highlights
@cassieleighxo

Ako je suditi prema objavama na društvenim mrežama i profilima trendseterica, chunky highlights definitivno su se vratili, no ovog puta dolaze u mnogo elegantnijoj verziji pa su savršen izbor ako ste u potrazi za novom bojom kose u zimskom razdoblju.

Chunky highlights
Chunky highlights
@anhcotran

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori