Cherry Cola lips novi je veliki trend za sočan izgled usana
Cherry Cola lips novi je veliki trend za sočan izgled usana

Cherry Cola lips novi je veliki trend
za sočan izgled usana

Bez imalo zadrške, ništa ne može vratiti pojedini makeup u trend koliko društvena mreža TikTok. Samo u posljednjih nekoliko mjeseci popularizirano je nekoliko tipova šljokičavih manikura inspiriranih Hailey Bieber, pa latte i espresso makeup trend koji se odnose na smeđe tonove na očima… Na kraju i tzv. Cherry Cola lips, odnosno sjajne usne inspirirane 90-ima i Lanom Del Rey.

Americana stil

Lana Del Rey je pojavom, koliko i diskografijom, pravi primjer Americana kulture i stila, a ovaj trend je indirektno inspiriran i upravo njom.

Pomalo neobičan miks prirodnog i dramatičnog, uz dozu mračnog seksepila i melankolije jer direktan opis Lanine estetike – pa i Cherry Cola trenda na usnama. Prije svega jer spaja sjenčanje usana koje daje na izgledu volumena uz vidno neprirodan visoki sjaj i tek nešto naglašeniji ton crvenkaste boje, od prirodne boje usana.

Kako napraviti Cherry Cola lips?

Kreiranje Cherry Cola usana je proces koji zahtjeva sjajilo i olovku za usne, no može se proširiti i korištenjem ruža za usne. Ipak, prije samog makeupa, sugerira se za što puteniju i mekšu bazu napraviti piling usnica. Zatim, potrebno je dobro ih nahraniti maskom ili balzamom za usne dok ne dođe vrijeme za šminkanje.

Prvi korak je uzimanje olovke za usne koja je 2-3 ton tamnija od samih usana, a bit će ciglaste, crvenkaste, breskvaste, nude ili boje bobičastog voća. Točnu nijansu biramo ovisno o tome kojega smo tona i podtona kože.

Nakon što obrubite usne i lagano ih osjenčate i na kutevima, sljedeći korak je ruž. Odnosno, možete ili ne morate, natapkati malo ruža u boji mesa ili bobičastog voća na sredinu usana i rastegnuti ga po cijelim usnama. Zadnji korak je nanošenje kremastog ili prozirnog sjajila u crvenkastoj nijansi preko cijelih usana, pa i preko olovke za usne. Upravo je sjajilo ključni korak u izradi looka, pa neki ruž i preskaču.

Koji proizvodi se preporučuju?

Naravno, Tik Tok je pripremio i nekoliko favorita koji su idealni za taj Cherry Cola lips look. Sjajilo je svakako najbitniji faktor za dobar, sjajni i sočan izgled Cherry Cola usana. Hourglass Phantom Volumizing Glossy Balm u nijansi ‘Lure’ je najčešće spominjano sjajilo. Fenty Beauty Gloss Bomb Cream Color Drip Cream u nijansi ‘Fruit Snackz’ je definitivno sljedeće u nizu. Osim njih, preporučujemo Fenty Beauty Gloss Bomb Heat Universal u nijansi “Hot Cherry”, fantastičan lip plumper visoka sjaja. Dobra alternativa su i nova Milanijeva ulja za usne, točnije Fruit Fetish Lip Oil u nijansi “Cherry Lime”.

Foto: Unsplash, Pexels, Instagram (@maryphillips, @marcelogutierrez)

Učitati još
Zatvori