Candle lights pramenovi toliko se lako održavaju da će s trona skinuti i balayage
Candle lights pramenovi toliko se lako održavaju da će s trona skinuti i balayage

Candle lights pramenovi toliko se lako održavaju da će s trona skinuti i balayage

Rujan je nekako mjesec kada idemo na kompletni “remont”. Dok smo se na moru opuštali i nismo brinuli o frizurama, jednom kada se vratimo u grad, vrijeme je da kosu malo “pofriškamo”. Bilo da se radi o tretmanima koji ju vraćaju u život, ili novoj boji i frizuri, u rujnu će većina nas osvanuti s friško stiliziranom kosom. Isto je i na proljeće kada, nakon duge zime, tražimo neke prozračnije i laganije frizure pa se često odlučujemo na kratke stilove i svjetlije boje.

Ove jeseni, pak, ključno je odabrati nešto što se lako održava. Cijela godina zapravo je u znaku prirodnijih nijansi. Platinasto plave i jarko crvene pale su u drugi plan. Glavne zvijezde su prirodne plave nijanse kao i tople smeđe ili bakrene. Sve one prošarane su s nekoliko nijansi kako bi kosa imala dizmenziju, ali i kako bi boja izgledala što prirodnije.

Candle lights pramenovi – što su i zašto ćemo ih voljeti?

Candle lights pramenovi zapravo su utjelovljenje tihog luksuza. To je topla, opuštena tehnika bojanja koja daje prirodne, a elegantne rezultate koji se mogu prilagoditi svakom tonu kože. Ovakvi pramenovi meki su uz korijen kose, a intenzitet im se pojačava na sredini vlasi, dok su najupečatljiviji na vrhovima kose. Ovo je zapravo nova i poboljšana verzija balayage pramenova s više definicije na krajevima kose.

No zašto ćemo je zavoljeti? Jer se radi o tehnici koja se lako održava i s njome ćete prorijediti posjete frizeru. Kako će kosa rasti, tako će se pramenovi stapati s ostatkom kose. Izrast neće biti pretjerano vidljiv. Ako između posjeta salonu trebate malo osvježiti boju, uvijek to možete napraviti uz pomoć ljubičastog šampona koji će “pripitomiti” žute tonove u kosi.

Candle lights zapravo su idealan izbor nakon ljet. Kosa će izgledati kao da je posvijetlila na suncu, a svejedno će biti elegantna i sređena. Ovakve prošarane boje kose odlično izgledaju i kada je kosa raspuštena i kada je u punđi ili repu. Posebno dolazi do izražaja u pletenicama kada se jasnije izmjenuje različite nijanse. Valja napomenuti i kako je candle lights tehnika savršena za brinete koje žele osviježiti boju, a ne žele postati plavuše.

Foto: Instagram (@daniellepriano, @claytonhawkins)

Učitati još
Zatvori