Butterfly cut je novi stil šišanja u koji smo se zaljubili
Butterfly cut je novi stil šišanja u koji smo se zaljubili

Butterfly cut je novi stil šišanja
u koji smo se zaljubili

Butterfly cut novi je trend u svijetu frizura. Zapravo, on je još jedan povratak u prošlost, pomalo podsjeća na frizuru Rachel Green (Jennifer Aniston) u prijateljima, pomalo na onu Pamele Anderson kada je bila na vrhuncu slave. Zapravo, hit je jer se radi o jako raznovrsnoj frizuri koju možete stilizirati na hrpu načina.

Ovaj stil šišanja karakteriziraju beskrajni slojevi, a još je jedan od trendova koji je postao viralan na TikToku. I dok je fama oko ovog stila šišanja nova, sam stil i nije. Ako se prisjetite devedesetih uočit ćete da su mnogi nosili tada hit frizuru u kojoj su voluminozni slojevi davali savršen okvir licu.

Za koga je butterfly cut

Ime butterfly cut ovom stilu dala je frizerka Sunnie Brook i to zbog njegove dualnosti, odnosno u jednom stilu je zastupljena i duga i kratka kosa. Tako postoje i dvije faze gusjenica i leptir kod tog kukca. S ovim stilom tako možete imati svije potpuno različite frizure, sve ovisi kako stilizirate kosu.

Radi se o jako slojevitom stilu koji je nešto između shag frizure i dugih slojeva. Kosa je ovdje podijeljena u dvije očite sekcije, duge slojeve koji padaju ispod ramena i koji daju iluziju duljine, te kratki slojevi koji dosežu nekoliko centimetara ispod brade, uokviruju lice i dodaju volumen.

Butterfly cut je odmak od frizura koje su dosad dominirale, ravnih i valovitih stilova. Jednom kada se ošišate ovako, zapravo nema nikakve velike obveze jer kosu možete stilizirati kako želite i dovoljno je raznolika frizura da niste obvezani nositi je samo na jedan način da bi dobro izgledala.

Za koga je butterfly cut dobar izbor? Za sve one koji žele stvoriti iluziju zdrave, voluminozne kose, a bez da žrtvuju duljinu. Ovim stilom šišanja stvara se volumen i oblik, a istovremeno se rješavate oštećenih dijelova kose. Svi mogu ovo isprobati, ali najbolje stoji onima s prirodno gustom ili kovrčavom kosom. Naime, previše je slojeva i tanka i rijetka kosa to jednostavno ne može podnijeti i ne izgleda dobro.

Učitati još
Zatvori