Botox i dermalni fileri – beauty tretmani koje možete napraviti pod pauzom za ručak

Botox i dermalni fileri – beauty tretmani koje možete napraviti pod pauzom za ručak

Botoks za lice ili dermalni fileri samo su neki od načina kako možemo na dnevnoj razini pomladiti naš izgled, bez da pri tome ugrozimo zdravlje.

U užurbanoj svakodnevici koje smo danas svi dio, uvijek je teško pronaći nekoliko slobodnih trenutaka kada ćemo se u potpunosti isključiti i posvetiti samima sebi. Na vrhu liste prioriteta uvijek će se naći poslovne i obiteljske obaveze, dok će vrijeme i pažnja koju posvećujemo samima sebi uvijek biti u drugom planu – osobito kad je riječ o izgledu.

Nezadovoljstvo vlastitim izgledom izvor je brojnih nesigurnosti koji, iako se čine površnima i nevažnima, uvelike utječu na kvalitetu našeg svakodnevnog života. Daleko od taštine koja se nerijetko ističe kao razlog zbog kojeg će netko odvojiti vrijeme za brigu o svojem izgledu, nezadovoljstvo odrazom u ogledalu imat će negativan efekt na sve od držanja i načina na koji se izražavamo do načina na koji se osjećamo iznutra i, ono najvažnije, na naše samopouzdanje.

BRZI BEAUTY TRETMANI – DO MLAĐEG IZGLEDA U SAMO 30 MINUTA

Kako biste ne samo izgledali lijepo, već se tako i osjećali i kako biste bili spremni na sve izazove, u svojem rasporedu sigurno možete pronaći malo vremena koje ćete posvetiti sebe. Koliko je vremena potrebno? Jedna pauza za ručak bit će sasvim dovoljna! Trideset minuta je sve što vrhunskim stručnjacima u Poliklinici Bagatin treba za brze beauty tretmane nakon kojih ćete izgledati mlađe i osjećati se još bolje.

Kada je riječ o borbi protiv neželjenih linija na našem licu koje su ne samo jedan od prvih znakova starenja, već i jedan od najveći izvora nesigurnosti, postoje beskrajne mogućnosti kako ih ukloniti i vratiti onaj mladenački sjaj. Najpoznatiji su bez sumnje tretmani botoxom i hijaluronskim dermalnim filerima koji vraćaju mladenački izgled i zaglađenu kožu, a najbolje od svega je da vam za ove tretmane treba svega par minuta, zbog čega su i dobili vrlo popularan naziv lunch break tretmani.

Zbog čega su injekcije mladosti toliko popularne u svijetu, pitali smo maksilofacijalnog kirurga i kirurga glave i vrata, doktora Tomicu Bagatina koji nam je otkrio sve što trebate znati.

BOTOX ZA LICE

U posljednjih dvadeset godina, botoks je u estetskoj kirurgiji i medicini poznat kao najpopularniji “brisač” bora u zonama oko očiju i na čelu. Kako djeluje? Botox smanjuje kontrakcije mišića koji pomiču kožu što rezultira nježnijim i plićim borama te sprječava nastajanje novih. Kada se ispravno aplicira i dozira, s naglaskom na umjerenost prije svega, izgled te same ekspresije lice nisu promijenjene, već lice izgleda svježe i odmorno.

Ne postoji ograničenje na broj tretmana, a jedno istraživanje pokazalo je da upravo pravodobni i učestali odlasci na tretmane rezultiraju redukcijom bora, zadovoljstvom klijenata i dugotrajnijim učinkom, odnosno, rezultatom. Idealnom dozom botoxa po tretmanu za tretiranje čela i područja oko očiju smatra se ukupno pedeset jedinica. Uvijek se možete odlučiti i za baby botox kada se aplicira manji broj jedinica, iskustva su pokazala da su rezultati nešto blaži, a period djelovanja kraći.

Što tretirati botoxom? Bore na čelu, bore oko i između očiju te podizanje obrva.

U slučaju kada su bore poprilično izražene i duboke, a koža obješena, tretman botoxom neće ih u potpunosti izbrisati. U ovakvim slučajevima potrebna je kombinacija botoxa za lice i hijaluronskih dermalnih filera o kojima više možete saznati u nastavku.

HIJALURONSKI DERMALNI FILERI

Posljednjih nekoliko godina sve se više priča i o hijaluronskim dermalnim filerima koji vaše lice čine ljepšim na tri ključna načina – revitaliziraju, tj. pomlađuju, podižu i definiraju. Hijaluronski dermalni fileri zapravo su prirodni ugljikohidrat koji vaše tijelo kroz neko vrijeme prirodno apsorbira, a u pravilu traju između devet i osamnaest mjeseci, ovisno o mjestu aplikacije i vrsti filera, nakon čega je, redovitim dolascima, potrebna samo nadopuna.

Uz hijaluronske dermalne filere, u ponudi poliklinike Bagatin možete pronaći i novije vrste filera koji se koriste za pomlađivanje područja ruku, vrata i dekoltea te za cjelokupno poboljšanje kvalitete kože.

Što tretirati hijaluronskim dermalnim filerima? Nazolabijalne bore, pušačke bore, perioralne bore, tanke usne te lifting jagodica i lifting cijelog lica. Više o hijaluronskim dermalnim filerima možete saznati ako kliknete ovdje.

TRETMANI BEZ POSLJEDICA

S obzirom na to da je kod iskusnih operatera za sam postupak aplikacije botoksa i hijaluronskih dermalnih filera potrebno manje od trideset minuta, odlazak na tretmane postao je vrlo popularan. Nije potrebno nikakvo vrijeme oporavka i nema posljedica niti nuspojava nakon tretmana zbog čega se možete odmah vratiti svojim svakodnevnim obvezama. Ove brze beauty tretmane za koje nećete trebati izdvojiti više od trideset minuta možete isprobati u Poliklinici Bagatin, a više detalja saznajte ovdje.

Foto: Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori