Bob je uvjerljivo najveći trend i ove sezone, no kako odabrati onaj idealan prema obliku lica?

bob frizura
@taylorlashae

Kad bismo morali odabrati jednu frizuru za koju bismo bili sigurni da još dugo vremena neće izaći iz mode, ali i frizuru koja pristaje različitim oblicima lica, to bi definitivno bio – bob. Istovremeno klasičan i otkačen, nonšalantan, a opet elegantan… Bob frizura je izbor broj jedan brojnih trendseterica zahvaljujući činjenici da u trenutku i s vrlo malo frizerskih vještina, tek u kućnoj radinosti, može postati chic frizura idealna za različite prigode s kojom se neće proći nezamijećeno. Ljeto nam je donijelo izrazito kratki french bob za kojeg su se odlučile samo najodvažnije fashionistice, a s krajem ljeta došao nam je i nešto duži bob, onaj do ključne kosti, odnosno collarbone bob. Međutim, iako je uvijek dobro poslušati što je u trendu, bob prvenstveno treba prilagoditi vlastitom obliku lica kako bi on u potpunosti došao do izražaja, a prije nego što se prepustite vještim rukama frizerskog stručnjaka, bitno je da sami sa sobom odlučite kakvu točno frizuru želite jer je nerijetko riječ o drastičnoj promjeni.

bob frizura
@carmengracehamilton

Pozornost treba obratiti na oblik lica, dužinu vrata i tip kose

Stručnjaci kažu kako osobe s okruglim licem trebaju birati bob dužine do ključne kosti kako bi im lice vizualno izgledalo duže, dok oni sa srcolikim licem mogu nositi super kratki bob dužine do čeljusti. Najveći izbor imaju osobe s ovalnim licem jer takvom obliku lica pristaje svaka vrsta boba. Nadalje, osim na oblik lica, bitno je obratiti pozornost i na vrat: osobe s dugim vratom imaju raznolik izbor te će im pristajati različite dužine, dok bi se osobe s kraćim vratom ipak trebale odlučiti za klasičnije opcije.

bob frizura
@lucyhale

Naravno, bitnu ulogu igra i vrsta kose, odnosno njezina tekstura, kao i oblik. Najbolji odabir za osobe s gustom kosom je dugački bob kako bi kosa mogla lijepo padati te kako bi se izbjegao “efekt-gljive”. Ako imate tanku kosu, bob do čeljusti može biti dobar odabir, ali neka bude odrezan u ravnini na cijelom dijelu jer bi bob koji je sa stražnje strane kraći mogao izgledati pomalo zastarjelo.

@vanessaevelynh

Bob frizura = frizura koja zahtijeva pomno održavanje

Žene s kovrčavom kosom dugo su vremena izbjegavale bob-frizuru, no i ona može izgledati odlično na frčkavoj kosi, samo je bitno pronaći pravu dužinu te način šišanja. Slojeviti bob dobar je izbor, a bitno i kako frizer šiša kosu. Naime, dužinu treba odrediti dok je kosa mokra, ali šišanje na slojeve i oblikovanje kovrča treba raditi kad se kosa počne sušiti.

bob frizura
@chloehelenmiles

Ako ste se odlučile za neku od bob frizura ove jeseni, imajte na umu da takva frizura zahtijeva i mnogo održavanja. Često ju je bitno stilizirati na dnevnoj razini, ali i posebnu pozornost staviti na proizvode koji se koriste prilikom njege kose. Budući da bob zahtijeva povećanu uporabu sušila za kosu, klasičan regenerator zamijenite s hranjivom maskom kako kosa ne bi bila presuha. Također, dobra je ideja opskrbiti se proizvodima za stiliziranje kose kao što je puder za kosu ili sprej za teksturiranje s kojima će kosa uvijek izgledati svježe.

Foto: Instagram

2