Kako do savršenih kovrča koje će potrajati cijeli dan i duže?

Kako do savršenih kovrča koje će
potrajati cijeli dan i duže?

Istovremeno jednostavne i raskošne, kovrče u kosi stvaraju dinamičnu igru pramenova i daju joj uvijek poželjan volumen. Istovremeno dajući dojam neopterećenosti i stvarajući savršeno nesavršeni izgled, kovrče ili njihovo suptilnije izdanje koje donosi beach waves frizura u posljednjem desetljeću postale su najpopularniji odabir i jedan od najistaknutijih beauty trendova.

Jednako savršena za svakodnevni look i posebne prilike, kosa obogaćena kovrčama ili valovima frizura je kojoj se uvijek rado vraćamo. Iza savršenih kovrča u kosi donedavno se nalazila cijela filozofija. Ipak, nove tehnike, sve bolji beauty proizvodi i inovativni alati za kosu kovrče i valove u kosi pretvorili su u frizuru koju lako možete ostvariti sami u samo tri jednostavna koraka. Kako do savršenih kovrča koje će potrajati cijeli dan i duže uz tek nekoliko beauty pomagača koji se već kriju u vašoj kozmetičkoj torbici?

TRI KORAKA ZA SAVRŠENE KOVRČE KOJE TRAJU

Početak jednostavne tehnike stvaranja savršenih kovrča u kosi nalazi se u svima dobro poznatom alatu za stilizaciju kose, figaru. S obzirom na teksturu kovrča koje želite postići, odaberite figaro s tanjim ili debljim štapom. Za postizanje najraskošnijih i najdugotrajnijih kovrča svaki pramen kose nakovrčajte zasebno. Što tanje pramenove uzimate, vaše kovrče bit će raskošnije i izraženije.

Odmah nakon što se pramen ispustili iz vrućeg figara, nakovrčani uvojak smotajte prateći uzorak koji je na njemu stvorio figaro i učvrstite uz pomoć obične ukosnice kako bi stvorili efekt vrućih uvijača. Posljednji korak vraća nas dobro poznatom beauty proizvodu za učvršćivanje frizure, laku za kosu. Nakon što se nakovrčali i učvrstili pramenove uz pomoć ukosnica, cijelu kosu posprejajte lakom za kosu. Za što bolje i dugotrajnije kovrče, kosu što duže držite u ovom obliku. Nakon nekoliko desetaka minuta ili sati, ovisno koliko vremena imate, raspustite kosu.

Objavu dijeli DRYBY (@drybylondon)

Nakon što ste izvadili ukosnice, raspuštene kovrče razbarušite prstima ili raščešljajte četkom za suptilnije valove u kosi i uživajte u voluminoznoj i raskošnoj kosi cijeli dan i duže.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori