4 najveća beauty trenda koja možemo očekivati u 2021.

4 najveća beauty trenda koja
možemo očekivati u 2021.

Uz globalnu pandemiju i potrese koje smo osjetili kroz 2020.godinu, ona je definitivno promijenila gotovo svaki aspekt našeg života. Tako ni naše beauty rutine nisu ostale imune. S obzirom na to da su se saloni i wellnessi zatvarali, bili smo prisiljeni u opis svog posla preko noći dodati ‘frizer’, ‘kozmetičar’ i ‘dermatolog’. Tada je sav stres koji smo osjećali tijekom godine utjecao i nanosio štetu našoj koži i kosi. Druženja i rad u uredu pali su u drugi plan i čekali bolja vremena, a tako je i make up zauzeo stražnje sjedalo. Mnogima su u tome vidjeli priliku za preispitivanje svojih beauty navika i isprobavanje nečeg novog. Sad, u 2021. godini, mnogi beauty trendovi koje smo vidjeli prošle godine još uvijek ne jenjavaju. Stručnjaci vjeruju da će 2021. godina biti svojevrsna prekretnica za industriju. U nastavku možete otkriti koji će biti najveći beauty trendovi 2021. godine.

Top beauty trendovi 2021.

‘Skinimalizam’

Možda ne znate što je ‘skinimalizam’, ali vjerojatno ste ga već vidjeli i na svojim feedovima na društvenim mrežama, ali i na prijateljima. Prema Pinterestu, to će biti top beauty trend u novoj godini, onaj koji dolazi prije svih ostalih. Skinimalizam spaja make up i njegu kože kako bi uživali u najboljem iz oba svijeta. To je novi val prirodne, minimalne ljepote. Radi se o looku koji izgleda kao vaša prirodna koža, ali sjajnija. Možda to nije potpuno nov koncept, ali u svijetu u kojem je retuširanje i ideja ‘savršene kože’ i dalje vrlo raširena, znak je da se mnogi ljudi žele odmaknuti od tih nerealnih standarda ljepote. Tako se predviđa rast popularnosti obojenih hidratantnih krema, CC krema i seruma za njegu kože.

Zdravlje kose

Ove godine više ništa ne prepuštamo slučaju. Fokus je na njegujućim maskama za kosu i tretmanima za vlasište koji se mogu koristiti kod kuće. Zabilježen je i porast pretraživanja proizvoda za njegu kose na najpopularnijim beauty web shopovima za čak 62 posto. No, tu su i mnoge DIY maske za kosu koje možete napraviti kod kuće, kao i drugi trikovi i promjene koji možemo uvesti u svoj stil života kako bismo imali zdravu i gustu kosu.

Holistička njega kože

Naše kupaonice bi se uskoro mogle pretvoriti u raskošne spa centre s kućnim tretmanima za njegu lica, luksuznim svijećama i najnovijim uređajima za uljepšavanje. Pretrage povezane s wellnessom porasle su za 137 posto samo u prvom tjednu siječnja tako će holistička njega kože definitivno biti aktualna. Radi se o drevnoj praksi koja uključuje tretiranje kože na ‘cjelovit’ način. Gleda se na širu sliku kako bi nadišli vanjske simptome te pokušali razumjeti temeljni uzrok neravnoteže kože. To znači da je to puno više od korištenja brojnih proizvoda za čišćenje lica i hidratantnih krema. Koža je naš najveći organ i ona je svakodnevno pod utjecajem unutarnjih i vanjskih faktora te je potrebno održavati njihovu ravnotežu kako bi funkcionirala na najboji mogući način. Holistička njega kože čin je pažljivog formuliranja proizvoda i odabira određenog stila života kako bi se um i tijelo uskladili.

Odvažne boje

Boje ’80-ih vratile su se sa stilom. Zaboravite na neutralne i prigušene tonove, beauty entuzijastice trenutačno najčešće traže sjenila u intenzivnim bojama i upečatljive nijanse lakova za nokte koje će im uljepšati svaki dan. Vrijeme je da postanemo kreativni i upotrijebimo boje kako bismo stvorili nešto odvažno i jedinstveno. Stručnjaci predlažu intenzivne boje na očima ili, ako želite nešto suptilnije, umjesto toga možete posegnuti za eyelinerom u boji. Kod ovog trenda samo je nebo granica, a vi možete biti kreativni onoliko koliko želite.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori