7 beauty proizvoda koje je uvijek najbolje držati u hladnjaku

7 beauty proizvoda koje je uvijek
najbolje držati u hladnjaku

Beauty proizvodi važan su dio naše svakodnevice. Nebitno koliko jednostavna ili promišljena vaša dnevna beauty rutina bila, svi dan započinjemo i završavamo s beauty ritualima i omiljenim beauty proizvodima. Baš svaka beauty kolekcija sastoji se od proizvoda za njegu kože i kose, dok će za mnoge nakon njege uslijediti nanošenje make upa. Osim odabira proizvoda koji odgovaraju vašoj koži i kosi, vašem looku i dnevnoj rutini, uvijek se ističe važnost vođenja brige o njihovom roku trajanja kako bi iz svakog proizvoda izvukli ono najbolje. Maskaru možete baciti nakon šest mjeseci, ruž nakon dvanaest do osamnaest, dok će puderasti proizvodi ipak potrajati malo duže. Osim roka trajanja, na kvalitetu proizvoda utječe i mjesto na kojem se nalaze.

Naši beauty favoriti najčešće se kriju unutar kozmetičke torbice ili u kupaonici – u ormaru iza ogledala koje se nalazi iznad umivaonika, na policama, u košarici na perilici rublja… Iako ćemo uvijek odabrati mjesto koje je najpraktičnije i najbliže ogledalu ispred kojeg nanosimo proizvode, temperature i svjetlost itekako mogu utjecati na kvalitetu proizvoda. Kako bi se pobrinuli da svaki beauty proizvod stoji na savršenom mjestu, neke od njih morat ćete pospremiti daleko od kupaonice – u kuhinju, točnije u hladnjak.

BEAUTY PROIZVODI KOJIMA JE MJESTO U HLADNJAKU

Iako neočekivano i neobično, hladnjak je savršeni dom za mnoge beauty proizvode. Toplina i svjetlost mogu izazvati kemijske reakcije između sastojaka unutar beauty proizvoda i na taj način smanjiti njihovu kvalitetu ili u potpunosti promijeniti formulu i izazvati reakciju suprotnu željenoj. Koji su proizvode koje je uvijek najbolje držati u hladnjaku? Otkrijte u nastavku.

LAKOVI ZA NOKTE

Lakovi za nokte jedan su od beauty proizvoda koje je uvijek, ali baš uvijek najbolje držati u hladnjaku. Zašto? Svjetlost i toplina ne samo da će promijeniti njihovu teksturu, već nerijetko mogu i u potpunosti promijeniti njihovu boju.

RUŽEVI I BALZAMI ZA USNE

Ruževi i balzami za usne jedan su od make up proizvoda koji loše podnosi toplinu. Kako bi izbjegli njihovo otapanje, spremite ih u hladnjak.

Objavu dijeli Beti (@makeupsessions)

TUŠ ZA OČI

Koja je tajna iza one savršene precizne linije crnog tuša za oči? U malo vježbe i hladnjaku. Za preciznu liniju svaki put pronađite mjesto za tuš za oči u hladnjaku.

PARFEMI

Iako smo bočice parfema navikli držati na komodama ili policama kao elegantan dekorativni detalj, toplina i svjetlost njihovi su najgori neprijatelji. Pospremite ga na sigurno mjesto u hladnjaku kako bi očuvali intenzitet.

Objavu dijeli Fresh (@freshbeauty)

SVI PROIZVODI S VITAMINOM C

Svaki beauty proizvod s vitaminom C uvijek bi trebao imati svoje mjesto u hladnjaku kako bi izbjegli oksidaciju i slične procese koji potencijalno mogu u potpunosti promijeniti formulu vašeg omiljenog proizvoda.

HIDRATANTNE KREME

Jednako poput proizvoda s vitaminom C, hidratantne kreme obožavaju hladne i mračne proizvode. Osim što ćete na taj način očuvati njihovu kvalitetu, nanošenje hladne kreme stvorit će ugodnu osvježavajuću senzaciju na koži i biti od velike pomoći svima onima koji se bore s crvenilom.

MASKE ZA LICE

U potrazi za maksimalnom hidratacijom i osvježenjem kože lica posegnut ćemo za omiljenom maskom za lice. Čuvajte ju u hladnjaku i taj će ugodni osjećaj biti još intenzivniji.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori