Najbolji tekući puderi s anti-age predznakom

@camillapihlno

Proizvode u kozmetičkim torbicama i na polici u kupaonici ne treba mijenjati samo prema sezonama i godišnjim dobima, već i ovisno o tome kako nam koža stari. Dok se u dvadesetima mnogi bore s aknama ili masnom kožom, s godinama te bitke prerastu u one protiv tamnim mrlja na licu, sitnih linija i bora. Upravo iz tog razloga, cjelokupna njega lica treba biti prilagođena stanju kože, a nužno je odabrati i kvalitetan puder koji će se dobro uklopiti u beauty rutinu. Pronalazak kvalitetnog pudera nije nimalo jednostavan zadatak, osobito ako je riječ o problematičnoj koži, a s godinama se treba okrenuti laganim, hidratizirajućim formulama koje imaju satenski finiš. Najbolje je birati proizvode na bazi vode koji sadrže sastojke za hidratiziranje kože, a izbjegavati teške, matirajuće formule jer će na taj način bore i sitne linije izgledati naglašenije. Još jedan problem s teškim formulama je taj što one, kako bi prekrile znakove starenja i nepravilnosti na licu, sadrže i jači pigment. To u početku može izgledati dobro, no kad se u kožu upiju hidratantni sastojci, na licu se može stvoriti nepoželjan cakey efekt.

Lagane i hidratizirajuće formule

@chantecaille

Jednom kad odaberete idealan tekući puder i idealnu nijansu, razmislite o načinu aplikacije pudersa. Najbolje ga je nanositi vlažnom spužvicom jer će na taj način puder na licu izgledati gušće te će pokrivnost biti bolja. Ono na što ne treba zaboraviti, a svakako će pomoći da puder na licu izgleda bolje je piling kao neizostavan dio beauty rutine. Redovito uklanjanje mrtvih stanica znači da je šminku moguće nanijeti ravnomjernije na lice, a ono će pritom izgledati svježije.

Ako još uvijek nemate svojeg favorita, u nastavku donosimo nekoliko odličnih pudera s anti-age predznakom koje možete dodati u svoju kozmetičku torbicu.

Charlotte Tilbury Magic Foundation
Estée Lauder Perfectionist Youth-Infusing Makeup 
Bobbi Brown Intensive Skin Serum Foundation
Shiseido Radiant Lifting Foundation
Neutrogena Healthy Skin Anti-Aging Perfector
Chantecaille Future Skin Oil-Free Foundation 
NARS Pure Radiant Tinted Moisturizer
benefit Hello Flawless Oxygen Wow Liquid Foundation

Foto: Insatgram, Douglas, Feel Unique, Neutrogena, Look Fantastic, Cult Beauty, Shiseido

1