Journal recenzija: Isprobali smo A313 kremu o kojoj svi pričaju
Journal recenzija: Isprobali smo A313 kremu o kojoj svi pričaju

Journal recenzija: Isprobali smo A313
kremu o kojoj svi pričaju

Kao i svaki pravi skincare junkie, uvijek čitamo o novim ili kultnim proizvodima i rado ih isprobavamo. Kada smo prije par godina uveli retinol kao must-have beauty rutinu, čuli smo i za, sada već kultnu, A313 francusku retinol kremu. Beauty tračevi su tada dolazili su uglavnom od beauty fanatika i farmaceuta. I naravno da nas je odmah zainteresiralo o čemu je riječ. Ovaj kultni proizvod, dostupan u ljekarnama širom Francuske po više nego povoljnoj cijeni obećavao je potpunu transformaciju kože u prilično kratkom periodu. I to je bilo dovoljno da kliknemo add to cart iste sekunde. I čini nam se da se nismo pokajali.

A313

Beauty legend – A313

Trenutno je A313 proizvod bez kojeg nikad ne ostajemo i uvijek ga imamo u zalihama. Naravno, ne tvrdimo da će njegova tekstura, koja podsjeća na gustu mast, odgovarati svima, jer svatko ima različite preference u rutini njege i očekivanja od svoje kože. Ono što nas vraća ovom proizvodu je što rezultate vidite odmah. Već poslije prve upotrebe koža je vidno svježija, a djelovanje se s vremenom samo povećava.

Kao što možda već znate, ali nije loše i da ponovimo – retinol je snažan oblik vitamina A. Ključan je za obnavljanje kože i stimulaciju proizvodnje kolagena. Jedna od ključnih prednosti A313 retinol kreme je njena formulacija i sposobnost da smanji vidljivost finih linija i bora. Redovna upotreba ove kreme može potaknuti prirodan proces obnove kože, čineći je glatkom i zategnutom. Osim toga, retinol pomaže u ravnomjernom toniranju kože, smanjuje vidljivost hiperpigmentacija i tamnih mrlja, te pruža blistav sjaj koži. Također, retinol pomaže i koži sklonoj aknama i nepravilnostima.

A313

Kada je vrijeme za retinol?

Kada počinjete s retinolom, preporučuje se da ga koristite samo jednom ili dva puta tjedno. Nakon što se koža prilagodi, možete postepeno povećavati učestalost primjene, svaki drugi dan ili svakodnevno, ovisno o toleranciji kože. Važno je naglasiti da se retinol ne smije koristiti istovremeno s drugim aktivnim sastojcima kao što su AHA ili BHA jer to može povećati osjetljivost i iritaciju kože. Tijekom postepenog uvođenja retinola, budite pažljivi i obratite pažnju na reakcije vaše kože. Ako primijetite bilo kakve znakove iritacije, kao što su crvenilo, svrab ili perutanje, smanjite frekvenciju primjene ili pauzirajte neko vrijeme dok se koža smiri.

A313

Prije nanošenja retinola, temeljno očistite kožu. Uklonite nečistoće, šminku i ostale ostatke kako biste osigurali da krema prodre u kožu na najbolji način. Obavezno je nanesite na suho lice, ako koristite neki hidrantni serum sačekajte 15-20 minuta prije nanošenja A313. Ne zaboravite da vam nije potrebno više od zrna graška za cijelo lice. Ako želite, možete nakon njega nanijeti hidratantnu kremu, ali napravite vremensku pauzu kako bi se retinol upio. Ova, takozvana sendvič metoda je popularna trenutno. Nama se pokazalo da je najbolje da ne stavljamo ništa nakon kreme jer nema potrebe. I naravno, ne zaboravite svakodnevno koristiti SPF.

Dakle, Journal zaključak je da nas raduje da je ovaj francuski kozmetički dragulj konačno dostupan i na našem tržištu, i što se nas tiče, potpuno zaslužuje hype.

Članak je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Željka Tičerić

Učitati još
Zatvori