Vraća se veliki trend 90-ih koji nismo očekivali ponovno vidjeti

Vraća se veliki trend 90-ih koji nismo
očekivali ponovno vidjeti

Svi se modni trendovi nakon određenog vremena vrate u centar pažnje, no posljednji nas je zaista iznenadio. Nakon povratka velikih gumica, tzv. scrunchieja, velikih traka i kopči kada je u pitanju stiliziranje kose, sada je tu ponovno i traka za kosu koju smo popularno zvali zig-zag. Riječ je o plastičnoj ili metalnoj traci sa zupcima pomoću koje smo jednostavno mogli maknuti kosu s lica i zakopčati je oko glave. Rezultat bi uglavnom bio zalizana kosa tik iznad čela koju bi traka čvrsto držala.

Euphoria i London Fashion Week kao nositelji trenda

Zig zag traka za kosu ponovno se vratila u centar pozornosti zahvaljujući seriji Euphoria. Naime, u drugoj sezoni ove popularne serije lik Maddy Perez, koju je utjelovila glumica Alexa Demie, u sceni proslave Nove godine oko glave ima upravo zig-zag traku za kosu. Ubrzo nakon toga, supermodel Bella Hadid također je viđena u šetnji s ovim, pomalo zaboravljenim modnim dodatkom na glavi. Potom, upravo su zig-zag trake za kosu osvanule na modelima ovogodišnjeg London Fashion Weeka. Upravo je to mnogima bila potvrda kako se zig-zag traka za kosu zaista vraća.

Traka za kosu koja sve drži na mjestu

Modni kritičari već su krenuli s raspravama zašto je ovaj dodatak ponovno postao popularan. Za početak, navode kako je riječ o jednostavnom i decentnom načinu stiliziranja kose koji ne zahtijeva previše vremena i truda. Također je praktično rješenje koje će jednostavno maknuti kosu s lica, a opet izgledati efektno. Posebno je praktična za neposlušnu kosu kod koje će stvoriti efekt zaglađene frizure, a u samoj je kosi traka praktički neprimjetna.

Čini se kako je nostalgija u modi nešto na što ćemo uvijek moći računati. Nakon velikog povratka širokih traperica, tenisica s platformom i scrunchieja za kosu, čini se kako su 90-e godine i dalje itekako velika inspiracija kada su trendovi u pitanju.

Foto: Profimedia

Preporuka

Zatvori