Zavirite iza kulisa najvećeg sajma kozmetike u svijetu

Zavirite iza kulisa najvećeg sajma
kozmetike u svijetu

TFWA slider

Osnovan 1984. godine, TFWA je do danas postao najveći svjetski tax free i travel retail sajam, koji je posebno uzbudljiv beauty brendovima okupljenima ondje. Sajam se tradicionalno svake godine održava u Cannesu i s razlogom se smatra najvećim sajmom kozmetike u svijetu, no osim renomiranih kozmetičkih imena, tu su još i proizvođači satova, naočala, čokolada i likera…

TFWA sajam

TFWA je održan i ove godine, u prvom tjednu listopada, a Cannes je tim povodom posjetila i hrvatska delegacija iz poznate zagrebačke parfumerije Lana, koja je iz prve ruke doživjela izložbe i prezentacije svih poznatih brendova u svijetu kozmetike. Posebno velik interes na TFWA sajmu izazvali su pravi beauty magnati – Chanel, La Prairie, Guerlain i diego dalla palma, a Cannes je tih živio u posebno užurbanom ritmu, ispunjenom sastancima, no isto tako obilježenom lijepim vremenom, francuskom hranom i uvijek idiličnim pogledima na plažu.

TFWA Cannes

Zanimljivo je da je cijeli jedan kat sajma posvećen L’Orealu, a s istog se pruža impresivan pogled na boulevard Croisette na kojem su svi poznati butici: Chanel, Dior, Louis Vuitton i Hermes. Neki beauty brendovi čak i nisu na sajmu, već za vrijeme njegova održavanja imaju zakupljene salone u okolnim hotelima, poput hotela Majestic, koji je točno preko puta sajma i ujedno najpopularniji. Majestic je omiljeno mjesto za sastanke nakon sajma i upravo se ondje često sklapaju poslovi, ali i održavaju partyji. Jednu zabavu u Majesticu ove je godine organizirao brend diego dalla palma, koji je u sklopu njega predstavio svoj novi proizvod – Golden Oil.

Diego Dalla Palma

Osim u hotelima, brendovi poslove dogovaraju i na jahtama koje su usidrene odmah pored sajma, a to je ove godine učinio i Sisley, koji je svoje goste primao baš na jahti.

Predstavnik Sisleyja sa Svjetlanom Žaknić, vlasnicom parfumerije Lana

Predstavnik Sisleyja sa Svjetlanom Žaknić, vlasnicom parfumerije Lana

Na sajmu se moguće upoznati i s vlasnicima i parfumerima poznatih niche parfumerija. Primjera radi, vlasnik Histoires de Parfums (poznatog niche branda) ima kuću u Cannesu, koja je sasvim blizu sajma. U njoj se mogu razgledati parfemi, a s vlasnikom brenda moguće je popiti kavu i sudjelovati u kreiranju novog mirisa.

Histoires de Parfums

Histoires de Parfums

Predstavnice parfumerije Lana na sajmu su također imale priliku upoznati Kiliana Hennessya, vlasnika popularnog niche brenda by Kilian, kao i družiti se s parfumerom Christopherom Chongom na specijalnoj večeri brenda Amouage u Nici, te s Tizianom Terenzi na jahti Parfums de Marly.

 

Foto: Privatni album

Učitati još
Zatvori