Zavirite s nama u backstage Paris Fashion Weeka na reviju brenda Casablanca na kojoj je za Keune radila i Teuta Mesaroš
Zavirite s nama u backstage Paris Fashion Weeka na reviju brenda Casablanca na kojoj je za Keune radila i Teuta Mesaroš

Zavirite s nama u backstage Paris Fashion Weeka na reviju brenda Casablanca na kojoj je za Keune radila i Teuta Mesaroš

Futuro Optimisto – Printemps-Été 2023 naziv je nove revije francuskog brenda Casablanca, održane ovoga vikenda u Parizu. The eternal hope of the spirit lajtmotiv je revije koja slavi pozitivnu transformaciju uma. Umjetnički direktor je Charaf Tajer, a Ilham Mestour Global Creative Artistic direktorica u tvrtki Keune. zaslužna je za frizure, pod čijim vodstvom su radile i naše poznate hair stilistice Teuta Mesaroš i Martina Benko. Keune je zaslužan za sjajne frizure koje su samo bile kruna ove veličanstvene revije. Ovaj nizozemski brend prošli tjedan proslavio je stoti rođendan spektakularnom revijom u Amsterdamu kojoj smo i mi prisustvovali.

Futuro Optimisto

Futuro Optimisto su ljudi u skladu s kreacijom, vođeni znanjem da je čak i najveća oluja prolazna. Duboko razumijevanje da se sve negativno može pozitivno transformirati ako dopustimo prostranstvu svijeta da inspirira naš um. Želja za svjetlom budućnosti miče naše limite i dozvoljava nam da rušimo vlastite granice i postajemo gospodari vlastite sudbine. Upravo ova kolekcija proizašla je iz slobode da sve izvana dopusti unutrašnjosti da razvije svoj svijet u kojem će biti najsretnija. Fantastična revija otvorila nam je oči i oslobodila um za neke nove ideje, za novu svijetlu budućnost.

Ilham Mestour

Za sjajne frizure na veličanstvenoj reviji, pariškog fashion weeka zaslužna je bila Ilham Mestour – Global Creative Artistic Direktor u tvrtki Keune. Ova kreativna, slobodna i vizionarska umjetnica i hair stilistica svojim radom uvijek postavlja ljestvicu visoko, uvodeći nas u potpuno nove svjetove modnih iskoraka. Pod njezinim vodstvom na ovoj reviji su radile i Teuta Mesaroš, vlasnica boutique salona Teuta i njezina kolegica s kojom u timu radi već 14 godina, Martina Benko. Teuta je s nama podijelila kako joj je bilo na reviji, a zavirili smo i u backstage.

„Na reviji nam je bilo fantastično. Kolekcija je sjajna i cjelokupna atmosfera je bila i više nego odlična. Kreativni direktor Charaf Tajer normalan je i simpatičan pa je i to utjecalo na atmosferu. Razigrana, šašava, otkačena u duhu nekih novih bezbrižnijih vremena – riječi su kojima bih opisala reviju. Od modela do nas svi smo se cijelo vrijeme dobro zabavljali što je definitivno bio ključ uspjeha.” – rekla nam je Teuta Mesaroš.

Teuta i Martina radile su pod vodstvom Ilham Mestour – Global Creative Artistic direktoricom u tvrtki Keune.

“Ilham je predivna žena. S toliko iskustva, a opet staložena i na zemlji. Bio nam je baš užitak raditi s njom.”

Teuta je s nama podijelila i kako to izgleda behind the scenes.

„Sve je počelo mirno, u 11 sati, no kako se revija približavala logično postajalo je sve napetije. Sat vremena pred reviju očekivani kaos, ali ništa što se od takvih događaja ne očekuje. Radili smo na 60 modela s tri različita looka od kojih su neki uključivali duge ekstenzije za što definitivno treba vremena. Bilo nam je divno upoznati i ostatak Keune tima, a cijeli vikend u Parizu je bio odličan.“ – zaključuje Teuta. 

Casablanca je brend muške odjeće s novom kolekcijom i za žene. Kreativni direktor Charaf Tajer je pariški dizajner, koji je brend pokrenuo 2018. godine. Nakon 5 kolekcija, brend se danas nalazi u preko 200 trgovina diljem svijeta i obožavan je među poznatim slavnim osobama diljem svijeta. Charaf je zajednički dobitnik LVMH nagrade i finalist Woolmark nagrade.

Učitati još
Zatvori