Najbolji način za brzo osvježiti kosu

suhi-sampon

Beauty saveznik koji nam je svima dobro došao barem jednom u životu je suhi šampon – taj mali, ali moćni pomagač koji spašava kosu i njen izgled u svim onim situacijama kada ste prezaposleni ili preumorni za njeno pranje.

Gotovo uvijek u prodaji ćete ga naći u formi spreja, a njegova puderasta formula apsorbira ulje iz kose, nakupljene proizvode za styling, nečistoću i neugodne mirise. Moglo bi se reći da suhi šampon pere kosu, samo bez vode. Nakon njega, kosa je osvježena i mirisna, a ima i formu i volumen.

Upotreba je vrlo jednostavna. Šampon je potrebno dobro protresti, a zatim pošpricati njime kosu, ali ne iz neposredne blizine već 15-ak do 20 centimerara od korijena. Ostavite ga da se posuši, prebacite kosu unaprijed, umasirajte lagano prstima i naposljetku iščešljajte. Dobar suhi šampon za sobom neće ostaviti bijeli trag i idealno će se prilagoditi vašoj boji kose (neki brendovi svoje suhe šampone dijele na one za svijetlu i tamnu kosu).

Kada vam je kosa tanka, beživotna i masna, nemate vremena za njeno pranje, sušenje i styling ili želite produljiti vijek trajanja svojoj frizuri, dati joj sjaj i volumen, suhi šampon najjednostavnije je rješenje za brzu revitalizaciju kose.

Foto: Oysho

0