Jeste li znali da možete obnavljati kožu kod kuće uz pomoći vlastite krvi?
Jeste li znali da možete obnavljati kožu kod kuće uz pomoći vlastite krvi?

Jeste li znali da možete obnavljati kožu kod
kuće uz pomoći vlastite krvi?

Pričamo li o trenutno najpopularnijim tretmanima njege lica, ne možemo zaobići popularan PRP. Riječ je o tretmanu krvnom plazmom bogatom trombocitima, koja ubrizgavanjem pridonosi ubrzanoj obnovi kože, što ima efekt ne samo na pomlađivanje, već i uklanjanje hiperpigmentacije, dehidracije, davanje sjaja i jačanje kožne barijere.

Što je PRP?

Plazma bogata trombocitima (PRP) koristi se za liječenje i poboljšanje cijeljenja oštećenja kože. Tretman se bazira na sposobnosti trombocita iz krvi da regeneriraju kožu. PRP metoda na prirodan način pomlađuje, djeluje na suhu kožu bez elastičnosti te pomaže kod hiperpigmentacija. PRP se primjenjuje u kirurgiji za cijeljenje rana, liječenje sportskih ozljeda te u estetsko-korektivne svrhe – najčešće uljepšavanje i pomlađivanje.

Njegova prednost je i brz oporavak uz rezultate koji traju, no može biti malo neugodan kako se plazma ubrizgava u kožu. Ipak, kada biste mogli kožu dodatno hraniti vašom krvnom plazmom i nakon odrađenog PRP-a, imali biste idealnu personaliziranu njegu za svoj tip kože. Vjerovali ili ne, sada je to moguće!

Upoznajte SoME® Skincare + PRP

SoME® Skincare je prvi kozmetički proizvod koji se može obogatiti plazmom bogatom trombocitima (PRP) te je namijenjen kućnoj uporabi. Ovaj brend omogućuje stvaranje tretmana specifičnog za vaš tip kože, ne samo njegovom bazom, već i obogaćivanjem seruma vašom krvnom plazmom. Tako se stvara tretman uistinu idealan za vaš tip kože, koji će pokazati rezultate na zdravlju, ali i na ljepoti tena.

Uz svoj personalizirani tretman očekujte glađu, mekšu i sjajniju kožu bolje teksture, uz manje hiperpigmentacije, otporniju barijeru i smanjen osjećaj suhoće. Za razliku od ostalih tretmana koji koriste PRP, primjena ovog tretmana vrlo je laka i nema neugodnosti. Pogodan je za svakodnevno korištenje jer ne ostavlja masni trag na koži, a čak je kompatibilan i sa šminkom, zaštitnim faktorom i ostalim tretmanima poput lasera ili kemijskih pilinga.

Idealan je za sve one koji se bore s pronalaskom kvalitetnih proizvoda za svoju osjetljivu kožu jer ne izaziva nuspojave, iritacije ili kontaktne alergije. Prikladan je za sve tipove kože, a pogotovo za one koji burno reagiraju na injekcije. Posebno je praktičan ljeti kada se takvi zahvati izbjegavaju.

Kako funkcionira ovaj tretman?

SoME® Skincare + PRP tretman koristi regenerativna svojstva vlastitog tijela kako bi stimulirao stvaranje prirodnog kolagena i elastina za vidljivo obnovljenu čvrstoću i sjaj kože, a dobiva se u suradnji s liječnikom.

Naime, liječnik nakon vađenja krvi putem jednostavnog procesa centrifugiranja na licu mjesta odvaja bogatu krvnu plazmu te unosi 3 ml plazme u jednu od bočica SoME® Skincare seruma. Za potpunu transformaciju kože preporučuje se korištenje tri bočice proizvoda, no prvi rezultati su vidljivi već nakon nekoliko dana korištenja kako koža dobiva doista optimalan boost hrajivih sastojaka prilagođen upravo za nju.

Specifičnost tretmana jest da se mora držati u hladnjaku, a preporučuje se koristiti dvaput dnevno prema prijedlogu uporabe. Naravno, kombinira se uz ostatak vaše dnevne i večernje rutine.

dr. med. Anđela Prolić

A što kažu stručnjaci?

SoME® Skincare + PRP tretmani mogu se kreirati i kupiti na različitim lokacijama diljem Hrvatske, kod vrhunskih stručnjaka u poznatim poliklinikama. Porazgovarali smo s njima o prednosti ovog proizvoda.

1. Koja je prednost SoME Skincare + PRP tretmana spram običnog PRP tretmana?

„PRP tretman, poznatiji kao ‘Vampirski facelifting’, potpuno je prirodan tretman kojim dobivamo faktore rasta za obnovu kože iz vlastite krvi. Godinama je jedan od traženijih tretmana jer aktivira i vidno regenerira kožu.

SoME® Skincare serum velika je novost jer djeluje kao produžena ruka ovog tretmana te nam omogućuje svakodnevno korištenje vlastitog PRP-a. Koža kontinuirano dobiva faktore rasta, prirodno se ubrzano stvaraju nove stanice koje joj vraćaju ujednačen ten i svježinu.

SoME® Skincare uz dodatak vlastitog PRP-a istovremeno stabilizira stijenke kapilara, smanjuje crvenilo i reaktivnost kože uz duboku hidrataciju. SoME® Skincare s vašim PRP-om je potpuno individualna terapija osobe čiji je serum u bočici i ne smije ga koristiti druga osoba“, objasnila je dr. med. Anđela Prolić (Poliklinika Dermamed).

doc. dr. sc. Željko Rotim, DMD

2. Koji je sastav ovog seruma, da uz plazmu, svejedno odgovara svim tipovima koža i koji mu je rok trajanja?

„Osim već spomenute mogućnosti dodavanja PRP-a, što ovaj proizvod čini potpuno jedinstvenim u Hrvatskoj i personaliziranim za svaku pojedinu osobu, i drugi sastojci SoME® Skincare seruma doprinose njegovoj kvaliteti i učinkovitosti.

Serum prvenstveno obiluje esencijalnim hranjivim tvarima koje su nužne za postizanje zdravog i svježeg izgleda kože poput glukoze, natrijevog citrata, acetata, bikarbonata i klorida, kalijevog fosfata i klorida te magnezijevog klorida. Antioksidativni i drugi biljni kompleksi još su jedan dio SoME® Skincare seruma.

Ulje avokada (Persea Gratissima) bogato je masnim kiselinama koje prirodno hidratiziraju kožu, ekstrakt korijena bijelog sljeza (Althaea officinalis) smanjuje otekline i ubija bakterije te D-alfa tokoferil acetat (vitamin E) prepun je antioksidativnih i protuupalnih svojstava koja su nužna za zdravu kožu. Formula sadrži i vrijednu hijaluronsku kiselinu, neizostavan sastojak za privlačenje vlage kako bi tkivo bilo hidratizirano, a koža elastična. Za očuvanje svježine proizvoda, ponovno se koriste sastojci biljnog porijekla, ekstrakti cvijeta Lonicera japonica – japanska kopriva – i Lonicera caprifolium – orlovi nokti.

Ovakav sastav proizvoda idealan je za sve one koji se bore s pronalaskom kvalitetnih proizvoda za svoju osjetljivu kožu jer ne izaziva nuspojave, iritacije ili kontaktne alergije. Zbog načina izrade, SoME® Skincare + PRP je visoko personaliziran i smije ga koristiti samo osoba za koju je napravljen. Proizvod je potrebno držati u hladnjaku te vaditi samo prilikom korištenja, a jednom otvorena bočica ima rok trajanja od tri mjeseca“, ispričao je doc. dr. sc. Željko Rotim, DMD (Ordinacija Rotim).

Vlatka Pešo Jakić DMD

3. Koji su sve očekivani benefiti ovakvog tretmana? Ima li isključivo anti-aging efekt?

„Očekivani benefiti su brojni. Ovaj revolucionarni tretman sadrži antioksidativne i druge biljne komplekse za održavanje sjajne i glatke kože. Regenerativna svojstva dobivena iz vlastite krvi omogućuju dubinsku hidrataciju, regeneraciju, poboljšanje kvalitete i teksture kože, poticanje fibroblasta na stvaranje novog kolagena, smanjenje vidljivosti sitnih bora, smanjenje hiperpigmentacija.

Ovakav potpuno prirodan proizvod će svakoj osobi donijeti maksimum benefita. Korištenjem ovog tretmana koži će se vratiti izgubljeni sjaj, kvaliteta i mladolik izgled“, pojasnila je Vlatka Pešo Jakić, DMD (Esthetic Medicine by dr. Jakić).

dr. Irena Kovačević, spec. dermatovenerolog

4. Tko će imati najveći benefit pri korištenju ovakvog tretmana?

„SoME® Skincare + PRP tretman je prvi koncept koji spaja tretman u dermatološkoj ordinaciji s pripravkom za kućnu upotrebu, a koji je u potpunosti individualan za svakog pacijenta jer je načinjen od faktora rasta dobivenih centrifugiranjem pacijentove krvi.

Osim faktora rasta, tretman u svom sastavu ima i brojne antioksidanse i hijaluronsku kiselinu zbog čega je izvrstan za poboljšanje teksture kože, hidrataciju i smanjenje hiperpigmentacijskih mrlja. Kod mojih pacijenata, osobito onih koji imaju strah od injektibilnih tretmana, pokazao se izvrsnim u kombinaciji s lokalnim retinolom za pomlađivanje, terapiju melazme, postupalnih ožiljaka i hiperpigmentacije nakon akni.

Često imam pacijente koji i u odrasloj životnoj dobi vode bitku s teškim oblikom akni zbog čega su na sistemskoj terapiji, tijekom koje nije moguće raditi agresivne tretmane u svrhu uklanjanja ožiljaka od akni. Tada se SoME® Skincare + PRP tretman također pokazao kao odličan izbor jer je zbog svog sastava pogodan i za najosjetljiviju kožu, pomaže joj u bržoj regeneraciji i produkciji kolagena, te time smanjuje vidljivost ožiljaka i hiperpigmentacija“, pohvalila je serum dr. Irena Kovačević, spec. dermatovenerolog (Poliklinika IDERM).

Više o SoME® Skincare + PRP tretmanu, kao i popis partnerskih klinika koje ga mogu kreirati, možete pronaći na web stranici te na društvenim mrežama, Facebooku i Instagramu.

Foto: SoME® Skincare, Instagram, Instagram @lovisaliljeberg

Učitati još
Zatvori