Zašto je slani sprej ljetni beauty favorit?

Zašto je slani sprej ljetni
beauty favorit?

Posljednje desetljeće istaknulo je blage, zamršene valove kao jedan od najpopularnijih beauty trendova. Iako omiljeni izbor tijekom čitave godine, ljeto frizuri poznatoj kao beach waves donosi dodatnu čaroliju. Jednostavna i ležerna, beach waves frizura od ljetnog looka nastalog spojem kose osušene na zraku i morske vode u njoj, postala je klasikom kojeg rijetki ne obožavaju. Od viktorijinih anđelica i zvijezda na crvenim tepisima do omiljenih blogerica i model-off-duty izdanja poznatih modela, blagi i zamršeni valovi istaknuli su se kao savršeni izbor za ležerni dnevni look i opuštena chic frizura za glamurozna izdanja inspirirana it djevojkama s pariškom adresom.

SLANI SPREJ: PROIZVOD ZA SAVRŠENE VALOVE

Osim istovremeno sređenog i opuštenog izgleda, jednostavnost kreiranja blagih valova zasigurno je jedan od razloga njihove popularnosti. Dok će oni s prirodno valovitom kosom morati samo pustiti kosu da se prirodno osuši, oni s ravnom kosom isti će efekt postići u nekoliko minuta s figarom ili peglom za kosu. Iako iziskuje minimalno truda, vještine i proizvoda, za savršeni izgled beach waves frizure na policama drogerija istaknuo se i instantno pretvorio u beauty favorit slani sprej za kosu.

KAKO KORISTITI SLANI SPREJ?

Osim mirisa mora koji donosi morska sol, slani sprej u nekoliko raspršaja duh mora unosi i u sam izgled kose. Pravila koliko spreja je potrebno nanijeti prilikom jednog korištenja nema, jer rezultati ovise o duljini, prirodnoj kvaliteti i teksturi kose. Ipak, bitno je napomenuti kako, s obzirom na to da se na popisu sastojaka nalazi morska sol koje će kod svakog korištenja blago isušiti vašu kosu, slani sprej se ne bi smio upotrebljavati svakodnevno. Kako bi hidratizirali kosu i vratili joj sjaj nakon svakih nekoliko korištenja slanog spreja, počastite ju hranjivom maskom.

Slani sprej u pravilu se ne nanosi na korijen kose, već na njezinu donju polovicu. Ipak, za sve one s ravnom i tankom kosom sklonom mašćenju malo slanog spreja utrljanog na sam korijen učinit će veliku razliku. Blagim isušivanjem slani će sprej ukloniti višak masti s korijena i blago podignuti kosu, stvarajući efekt voluminoznog izgleda. Kako bi postigli savršene valove koji će u svako doba godine prizvati ljeto, slani sprej nanesite na suhu kosu i laganim “gužvanjem” kose stvorite prirodne valove. Osim kao pomagalo za beach waves frizuru, slani sprej koristite prije feniranja na mokroj kosi kako bi joj dali dodatni volumen.

KOJI SLANI SPREJ ODABRATI?

Nakon nekoliko kratkih savjeta koji će vam pomoći da izvučete najbolje iz ovog beauty favorita i u kosu unesete savršene valove zadržavajući njezin prirodan sjaj, jedino što vam treba je slani sprej. U nastavku vam donosimo nekoliko naših omiljenih slanih sprejeva s kojima ne možete pogriješiti.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram, Douglas, Herbivore, Lush, Schwarzkopf, Wow Junkie

Učitati još
Zatvori