Dobivate li prve bore ili ste samo dehidrirani?
Dobivate li prve bore ili ste samo dehidrirani?

Dobivate li prve bore ili ste
samo dehidrirani?

Bore su neizbježna karakteristika našeg lica, ali ne želimo ih dobiti prije nego je potrebno. Zato i ne čudi da se nerado pitamo kakve su se to linije gotovo preko noći pojavile na našem licu, često čak i unatoč skupocjenim tretmanima koje redovito obavljamo u prestižnim salonima.

Dehidracijske linije nisu bore

Umirit ćemo vas: bore nikada ne nastaju preko noći. O čemu se zapravo radi?

“Linije koje se pojave naglo i djeluju površinski najčešće nisu prave bore već dehidracijske linije. To su one sitne crtice koje se vide kad zategnete kožu. One su neoborivi dokaz da koži nedostaje vlage, odnosno vode.

Do ovoga može doći iz dva razloga. Prvi, vaša koža je površinski i dubinski vrlo suha što znači da vlagu i lipide morate kompenzirati kremama, uljnim boosterima i ovlaživačima. I drugi, koristite pogrešne proizvode i time nenamjerno sami dehidrirate vlastitu kožu”, objašnjava Jelena Skendžić Ratkajec, vlasnica popularnog domaćeg kozmetičkog brenda Skintegra.

„Česti okidači ovog problema su retinoidi, kiseline, agresivni čistači, nedovoljno hidratantne i hranjive formulacije za vaš tip kože. Rješenje je pronalazak blagog čistača, privremeno izbacivanje snažnih aktivnih sastojaka iz rutine i bogata hidratacija”, dodaje Skendžić Ratkajec.

Skintegra rješenje za dehidriranu kožu

“Moje novo tajno oružje protiv dehidracije je upravo Skintegra novitet Hyperdew. Radi se o leave-on tretmanskoj maski za naprednu hidrataciju. Ona djeluje kao prozračan okluziv koji je teksturom vrlo lagan, a vrlo učinkovit u čuvanju vlage u koži.

Kad ga nanosite, osjetit ćete splash hidratacije koja se dugo zadržava i optimizira razinu vlage dubinski u koži. Samim time se teksturi dehidrirane kože vraća puninu i gipkost, dok površinske linije automatski postaju manje uočljive”, dodala je.

Hyperdew

Bore oko usana, očiju, “jedanaestice” ili pak duboke horizontalne bore na čelu ipak je teže tretirati kozmetikom. Mnogo je jednostavnije prevenirati ih na vrijeme, premda je bitno razumjeti da kronološko starenje kože nije moguće trajno odgoditi ili potpuno izbjeći.

skintegra
skintegra

“Skincare je upravo to – kozmetička njega kože. Nema smisla pričati o medicinskim učincima kozmetike. Ali, i zašto bismo na taj način pričali o starenju kože? Ne postoji kozmetička prevencija bora, samo prevencija preuranjenih bora. Dakle, onih koje smo kozmetičkom intervencijom mogli odgoditi. U prvome redu to se odnosi na kvalitetnu zaštitu kože od UV zračenja i generalnu kvalitetnu njegu koja je u skladu s našim tipom kože i problematikom koja nas muči”, zaključuje Jelena i dodaje:

“Vrijeme je da prihvatimo svoju predivnu nesavršenost. Starimo, mijenjamo se, dobivamo bore, pigmentacije. Bitnije je kako ih nosimo, nego koliko ih imamo.”

skintegra

FOTO: PR

Učitati još
Zatvori